Rusell tar pole – mardröm för Red Bull

Det blir Mercedes George Russell som startar längst fram i söndagens GP i Ungern. Hans första pole position i formel 1-karriären.

George Russell tar karriärens första pole position.

George Russell tar karriärens första pole position.

Foto: Anna Szilagyi/AP/TT

Formel 12022-07-30 17:21

Formel 1-kvalet i Ungern bjöd på en hel del överraskningar. Redan efter Q2 var Red Bulls Sergio Pérez ute då han slutade på elfte plats.

Det gick inte heller vägen för Max Verstappen som hade bilproblem och svor häftigt i lagradion. Nederländaren såg inte alls ut att hänga med de övriga i toppen och när han skulle göra sitt sista avgörande varv hamnade han i stället sist i Q3 och får därmed starta som tia.

Ferrari och Carlos Sainz såg länge ut att knipa pole position, men med sitt absolut sista varv petade Mercedes George Russell ner spanjoren för sin första pole position i karriären.

– Jag har ingen aning om var det där kom ifrån, nu kommer vi absolut att gå för det (segern), säger Russell i segerintervjun.

Mannen på allas läppar, fyrfaldige VM-vinnaren Sebastian Vettel, åkte ut direkt i Q1 på 18:e plats. Söndagens grand prix kommer att bli det första rejset sedan 35-åringen meddelat att han avslutar karriären efter säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!