Fina resultat på hemmaplan

Bålsta IK:s atleter stod för fina individuella resultat i lagtävlingen Kraftmätningen som anordnades på hemmaplan.

12 juni 2019 20:00

Kraftmätningen är en lagtävling inom friidrott för pojkar och flickor i 15-årsklassen.

Tävlingen är riksomfattande och består av åtta kvalificeringstävlingar med en avslutande final i slutet av augusti i Täby.

En av kvalificeringstävlingarna hölls i Bålsta och lockade tävlande från Karlstad, Örebro, Västerås, Uppsala samt Stockholmsklubbar i form av Täby, Tureberg, Lidingö, Bromma och Danderyd. Ett väldigt brett startfält som skulle bjuda på knivskarp konkurrens.

Bålsta IK var representerade på både flick- och pojksidan. Tre killar och fem tjejer hade inför dagen klätt sig i klubbens färger för att möta konkurrensen.

Med tre startande på killsidan så blev dagen en jobbig utmaning, då varje poäng räknas och killarna blev tvungna att starta i så många grenar som de bara orkade, till skillnad mot större klubbar som kunde fördela grenarna inom laget och använda grenspecialister.

Trots en slitig dag sattes ett antal nya personbästa av alla tre killarna. Tristan Werner nämnde speciellt sitt personliga rekord i höjd, vilket var ett av fyra rekord under dagen. Både Hampus Gull Åhlund och Axel Nilsson lyckades att under dagen sätta både personliga och klubbrekord i 80 meter häck. Wilma Fjäll var den av klubbens tävlande som lyckades bäst under dagen med en fjärdeplats i höjd med 1.49, även det nytt personbästa.

Men även Emillie Hammarqvist, Nike Agerfjord och Lovisa Ridderstråle hade stora framgångar och satte ett flertal nya rekord.

När dagen var slut så hade pojksidan vunnits av Danderyds SK på 11975 poäng följt av Täby IS och Upsala IF. Flicksidan vanns av Upsala IF på 12316 poäng följt av IFK Lidingö och IF Göta. Slutligen i den sammanräknade mixade klassen vann Upsala före Täby och Lidingö.

Ung sport

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pär Åhlund