Fanna-segern var till slut odiskutabel, men som matchen utvecklade sig satt den ändå långt inne. Västerås överraskade hemmalaget med att pressa högt. Detta trots att laget fick två man utvisade efter två gula kort vardera. Först Karwan Zarinfejad, som drog på sig två gula kort för snack inom loppet av två minuter i inledningen av första halvlek. Därefter Jakob Eneroth, som med ett gult kort i vardera halvlek fick lämna planen efter 54 minuters spel.

Fanna skapade en mängd lägen, men det dröjde till den 67:e minuten innan inhopparen Michael Honorato hittade rätt bakom Sebastian Selin i Västeråsmålet.

Samme man fastställde också slutresultatet cirka tio minuter senare, när han sköt 2-0 i friläge.

Fanna-tränaren Alexander Alan var mer lättad över poängen än nöjd med spelet i matchen.

– Det var en jättejobbig match. Det kunde lika gärna slutat 0-0. Hade de inte åkt på utvisningar så kunde det ha slutat helt annorlunda. Jag är besviken. Jag är glad för att vi vann, men grabbarna måste ta det här på allvar. I dag har vi bara oss själva att skylla, säger Alexander Alan.

Alan uttryckte sitt missnöje över spelet redan vid vattenpausen i den första halvleken. Där han ville se ett vassare passningsspel och bättre inställning.

– Vi var långt ifrån vad vi tränat på hela säsongen. Vi gör en väldigt platt insats och första 25 minuterna är en katastrof. Nästa vecka ska vi spela mot Värtan i en seriefinal, och då kommer inte det här spelet att hålla, säger han.

Vissa grejer var han dock nöjd med. Bland annat Michael Honoratos inhopp.

– Det är tredje matchen han gör hos oss. Han gjorde två assist i den första, och två mål nu. Han är hetare än någonsin. Det är kul att han kommer in och ändrar matchbilden, säger Alexander Alan.

Kanske ligger Honorato bra till för en match från start mot Värtan.

– Vi vet inte inte riktigt vad han går för från start än ha ha..men han är en väldigt bra inhoppare, fortsätter Fanna-tränaren.

Nästa helg är det tidig seriefinal på Fanna IP, när Värtan kommer på besök. I och med att Värtan förlorade borta mot Franke med 3-4 har Fanna ett jätteläge att rycka i tabellen. I skrivande stund leder Fanna tabellen på 24 poäng, fyra före Värtan, och har dessutom en match mindre spelad än Stockholmslaget. Seger nästa helg och det skiljer sju.

– Det blir en jätterolig match att titta på. De vill spela fotboll och vi vill spela fotboll. Men då kan vi inte spela så här. Glöm och dröm kan jag säga. Vårt spel måste sitta mycket bättre, och vi måste förvälta våra chanser bättre, säger Alexander Alan.