ESK körde över Kumla

ESK Hockey vann onsdagkvällens träningsmatch mot Kumla med klara 7-1.

4 september 2019 22:48

ESK Hockey var numret större än gästerna från den västra serien matchen igenom. Laget gick fram till 3-0 efter den första perioden efter mål av Marcus Collin, Niklas Rigelius och Marcus Johansson. Det tredje målet var ett fint skott några meter innanför mållinjen rakt upp i krysset av Johansson.

Kumla reducerade tidigt i mittperioden genom Oliver Östergren - men ESK tog snabbt tag i taktpinnen igen och ökade på till både 4-1 och 5-1 genom Zebastian Bodini Schmitt och Daniel Andersson. Den tredje perioden präglades av en hel del utvisningar och trots att ESK gick på tre rena femmor med sex spelare borta, så var det Kumla som fick slå ifrån sig.

De två sista målen kom under matchens tre sista minuter genom Niklas Rigelius och nyförvärvet William Kaijser.

– Vi kändes mycket tryggare i alla moment i den här matchen. I försvarszon, forechecking, backcheckingen i mittzon till exempel. Även att vi gick på tre femmor så orkade vi bra för att vi är väldigt noggranna i momenten. Blir det flängigt så tar krafterna slut fortare, säger ESK-coachen Johan Jonsson.

Jonsson känner att hans lag växer med uppgiften dag för dag.

– Vi blir bättre och bättre i spelsättet. Sedan kommer det ta ungefär två månader innan det sitter till hundra procent, men vi är en bra bit på vägen, säger han.

Sex man saknades som sagt. Jonsson räknar med att ha fem av sex man tillbaka i nästa tisdags genrep mot Väsby. Den sjätte, och enda frågetecknet är backen Filip Andersson som har problem med en höft.

– Vi väntar lite på besked där hur länge han kan bli borta, det vet vi inte just nu, säger Johan Jonsson.

Spelare som glänste lite extra i matchen var Marcus Collin, Niklas Rigelius, och målvakten Simon St Cyr, som till slut motade 35 skott i en match där ESK sköt 47 skott.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa