ESK förlorade genrepet i förlängning

ESK hade ledningen två gånger om mot Väsby - men till slut var det bortalaget som lämnade Bahcohallen med seger 3-2 efter förlängning.

10 september 2019 22:24

Väsbys specielle målskytt Elliot Lorraine var mer eller mindre osynlig. I förlängningen trampade han loss på några sekunder, blev fälld och fick straff. Den straffen satt högt upp på klubbhandssidan hos ESK-keepern Simon St: Cyr - och tog segern till Upplands-Väsby.

ESK Hockey gjorde dock ett starkt genrep och matchade det allettan-tippade Väsby väl i tre perioder. Efter en mållös förstaperiod tog ESK ledningen i den andra genom Marcus Collin. Väsby gick ifatt innan ESK återtog ledningen genom Zebastian Bodini Schmitt i upptakten av den tredje perioden. Väsby kvitterade igen och tog matchen till en förlängning där det således blev ett snabbt avgörande.

– Det var mycket som var mycket bra i dag. Främst i hur vi vill spela försvar och våra detaljer. Vi korrigerade lite inför andra och då såg det bättre ut, när vi blev mer samlade. Vi hade bättre flyt och bättre trygghet i vårt agerande, säger ESK-coachen Johan Jonsson efter matchen.

En sak var han inte helt nöjd med. Utvisningarna som hemmalaget tog.

– Vi måste bli mer noggranna när det gäller utvisningar. I långa loppet går det inte att ta alla utvisningar. Det kommer inte att hålla. Visst kommer det bli utvisningar, men vi måste försöka minimera dem, säger Johan Jonsson.

Jonsson tycker det ser bra ut inför söndagens premiär borta mot Hanvikens SK.

– Vi fick ganska bra svar i dag. Det sättet som vi vill spela, visade sig från sin bästa sida idag så här långt under säsngen. Spelet sitter bättre och bättre, säger Johan Jonsson.

ESK saknade backen Filip Andersson och forwarden André Fredriksson. Hur det blir med deras medverkan i premiären, återstår att se.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Lindblom