Att det sviten skulle brytas mot ett topplag trodde nog inte alla, men så blev det. ESK vann med 3–2 mot Karlberg efter att ha legat under med 2–0 i den första halvleken.

– Vi gav verkligen allt idag och vi är verkligen värda tre poäng, säger matchhjälten Hugo Östlund Rödlund som stod för två mål mot Karlberg.

I den 88 minuten avslutade han ESK:s vändning och gav sitt lag åter smaken av seger.

– Det känns som det ska efter två mål, tycker jag. Det var kul, men jag är mest glad för laget. Att vi tar oss ut på det sättet vi gör, att vi vänder ett 2–0-underläge till seger.

Hur såg målen ut?

– Det är två inlägg från Dennis Botchey, där jag får till en halvvolley upp i krysset på det första målet och det andra målet kan jag peta in den i bortre, säger han.

Hur kändes det att avgöra matchen med så få minuter kvar?

– Det var ren eufori, ren glädje. Vi stod för en fantastisk kämparinsats och förtjänade verkligen alla tre poäng.

Segern innebär att Enköping klättrar några placeringar i tabellen, som fortsatt är väldigt jämn. Härnäst väntar Gusk i ett stadsderby mellan Enköping och Uppsala. När de möttes i våras slutade matchen 1–1. Östlund Rödlund hoppas att lördagens seger kan hjälpa hans ESK till att fortsätta ta poäng under våren.

– Det gäller att vi bygger vidare på vår prestation från idag. Nu ska vi försöka att hitta tillbaka till vårsäsongen där vi gör det riktigt bra, säger Östlund Rödlund och forsätter:

– Det går inte att ta ut något på förväg, men jag tror vi kan slå dem.

Matchen mot Gusk spelas på Enavallen, klockan 14:00, den 17 augusti.