ERK:s damer klart för semifinal

Enköping RK:s damer är klart för semifinal. Efter utklassningssiffrorna 78-0 hemma mot Skåne Ladies i sista grundseriematchen är laget bland de fyra bästa i tabellen.

15 september 2019 22:31

Hemmacoachen Niklas Proos var väldigt nöjd med insatsen.

– Alla spelade riktigt bra. Vi skötte vår gameplan och alla tog sitt ansvar. Det var heller inga gratisförsök som vi fick, utan det kändes tryggt rakt igenom, säger han vidare.

ERK gick fram till klara 45-0 i första halvlek, och fortsatte på den inslagna linjen i den andra.

– Vi fortsatte att trumma på i andra halvleken och dessutom var Emma Skagerlind väldigt säker med sina kickar under hela matchen, säger Niklas Proos.

I och med segern så väntar nu semifinal i slutspelet, och här väntar seriesuveränen Exiles Ladies. En semifinal som spelas i ett enkelmöte den 5 oktober. Därefter väntar antingen match om tredje pris eller final.

Och det är ett motstånd som kan låta tufft på förhand.

– Vi gjorde en plattmatch mot dem det första vi gjorde i år, men sedan har vi spelat otroligt jämnt mot de andra lagen. Och jag tycker det känns som en helt öppen historia. Får vi fortsätta som vi har gjort nu, där vi gått från klarhet till klarhet så tror jag att vi har mycket att ge. Det gäller bara att vi inte har för stor respekt för Exiles, säger Niklas Proos som ville beröma Emma Skagerlind, Emma Ytterbom och Olivia Palmgren lite extra för insatsen mot Skåne.

Samtidigt spelade ERK:s herrar placeringsmatch om tredjeplatsen i SM. I första matchen mot Göteborg blev det förlust med 21-39 på bortaplan. Matchen avgjordes mer eller mindre i första halvlek där Göteborg gick fram till 17-0. ERK får en chans till på sig att vinna mötet, då Göteborg kommer till Enköping för retur nästa lördag.

Poängen för ERK mot Skåne Ladies gjordes av: Emma Skagerlind 28, Ylva Schwartz 15, Tess Proos 10, Anna Lennartsson 5, Olivia Palmgren 5, Paulina Toresäter 5, Alice Pettersson 5 och Katarina Stafberg 5.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Lindblom