ERK – en vital 50-åring

ERK är rugbyklubben som levererar år efter år. SM-brons i 15-manna för herrar och flera spelare med landsuppdrag på dam- och herrsidan i år.

1 januari 2019 14:00

Totalt har det blivit cirka 170 SM-medaljer under klubbens 50-åriga historia. I år blev det tre nya SM-medaljer. Förutom bronset för herrarna i 15-manna, SM-guld för P18 och P16.

Hur summerar ni årgång 2018 av ERK?

–  Herrarna lyckades gå till SM-slutspel med alla våra unga spelare i 7-manna med en snittålder på 18 år och att de lyckades komma femma. Killarna lyckades ta SM-brons i 15-manna och vinna båda bronsmatcherna mot Göteborg och alla ungdomar som har växt och steppat upp en spelarnivå, säger Torbjörn ”Hästen” Johansson, mångårig ambassadör för rugbyn i Enköping.

Vilken är årets bästa prestation?

– Alla spelare som spelat i turneringar i olika landslag under 2018 med och emot världsspelare och europeisk toppnivåmotstånd, både på herr- och damsidan, säger ”Hästen” och fortsätter:

– Våra ungdomar på juniornivå som spelat mot kvalificerat motstånd på Europanivå och hävdat sig riktigt bra. Att ERK fått fram så många ungdomar som redan som unga levererar bra resultat på seniornivå.

Vad ser ni fram emot främst nästa säsong?

­– Fortsätta med att utveckla alla unga spelare och se vad Kevin Moggridge, vår nya tränare kan göra för klubben.

Bästa prestation under era 50 år?

– Helheten som klubb under 50 år med 170 SM-medaljer och att vi har kunnat behålla vinnarinstinkten genom åren, ribban sattes på 70-talet. säger ”Hästen” och tillägger:

–  Att vi lyckas få fram duktiga ungdomar som fört facklan vidare under så lång tid.

Topp tio

10. Alex Gunnerheim

9. Mattias Åkerberg

8. Enköpings Rugbyklubb

7. ?

6. ?

5. ?

4. ?

3. ?

2. ?

1. ?

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Forngren