Trots en trög inledning av turneringen med tre raka förluster i gruppspelet, mot Holland, Belgien och Tyskland, blev det en fin triumf för det svenska laget i turneringen.

Man vann sin semifinal mot värdnationen Tyskland med 19–12 och gick därmed till final och chans till revansch mot Belgien.

De lämnade dock WO på grund av skador, och Sverige stod därmed som segrare i turneringen.

– Vi började ju lite trögt, men det blev bättre och bättre hela tiden. Till slut kan man väl säga att det gick jättebra. Främst kul att vi satte försvarsspelet så bra som vi gjorde, säger Emma Skagerlind.

Framför allt var det den ovana omgivningen som gjorde att laget inte kom igång från början.

– Det blir en omställning att gå från spel i klubblag till landslaget. Det är ett helt annat tänk och det är inte bara att köra på på samma sätt. Man behöver mer understöd.

Vad säger du om din egen insats?

– Jo, men jag är nöjd, men det var som sagt var lite svårt i början. Men allting släppte mer och mer för både mig och laget. Vi hittade lösningar och justerade våra taktiska detaljer efter varje match.

Både Skagerlind och Toresäter gjorde avtryck i laget. I semifinalen, vilket på sätt och vis blev finalen till slut, stod båda för poängbringande försök.

– Hela laget presterade på topp mot Tyskland. Emma och Paulina bidrog starkt till segern med sina försök, berömmer Sveriges coach Mike Tatu.