Enköping lånar VSK-back

Mitt i sommaruppehållet är ESK Fotboll mitt uppe i att sätta höstens trupp. En del förändringar väntas komma på plats innan man åter drar igång träningarna den kommande veckan. "Vi litar på dem vi har", säger ordförande Pelle Johansson.

11 juli 2019 09:30

En del spelare kom till ESK på korttidskontrakt inför säsongen, vilket gjorde att de endast var ESK-spelare fram till sommaruppehållet.

Bland annat gällde det målvakten Oskar Nilsson och vänsterbacken Marcus Ytter.

– Oskar kommer att vara kvar här till dess att han lämnar Sverige för studier i USA, något vi vetat om redan från start. Vi är glada att vi kan ha honom kvar så länge som vi nu kan. Gällande Marcus är det lite mer osäkert och mycket beror på hur det blir gällande studier för honom. Men vi ska försöka ha det klart i början på nästa vecka, säger klubbens ordförande Pelle Johansson.

Om det skulle bli så att Marcus Ytter lämnar så verkar man redan ha gjort klart med en ersättare.

Dennis Botchey, 18, från Västerås SK Fotboll kommer att komma över till Enköping på lån.

– Han har varit utlånad från VSK till Skiljebo (seriekonkurrent till ESK) under våren och nu blir han utlånad till oss. Lånet har inte gått igenom ännu, men vi är överrens med VSK och Dennis blir en bra ersättare om Marcus försvinner, säger Johansson.

– Vi kommer kanske ha någon mer som kommer och testar till veckan när vi spelar en träningsmatch, men om det inte blir någon mer gör inte det något. Vi känner inget behov av någon förstärkning utan litar på den trupp vi har.

En spelare från Enköping, Kevin Rodeblad-Lowe, har varit i väg och testat med Superettanklubben Jönköping Södra, men någon övergång är inte aktuell.

– De ville se honom och vi tycker bara det är kul för våra spelare att få komma iväg och testa. Men han kommer att vara med oss under hösten.

Hur ser ni på höstsäsongen?

– Framför allt handlar det för oss om att vända den trend vi hade när vi avslutade våren och vi litar helt på att den trupp vi har är stark nog för det. Sedan om det dyker upp någon som kan gå rakt in startelvan så är vi intresserade, men något sånt finns inte i dagsläget.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Robin Widing