Wicksell med drömstart på SM: "Bättre än förväntat"

Första deltävlingen i enduro SM kördes under fredagen och lördagen. Jimmy Wicksell, som kör för Göta MS, tog två fina pleaceringar och har ett bra utgångsläge för nästa deltävling. "Det gick bättre än förväntat", säger Wicksell.

Wicksell högst upp på pallen unden helgens tävling.

Wicksell högst upp på pallen unden helgens tävling.

Foto: Privat

Enduro2020-07-26 13:30

Under helgen har första deltävlingen i Enduro SM gått av stapeln. Den första deltävlingen kördes i Skövde under fredagen och lördagen. I startfältet fanns det många tävlanden och en av dem är Jimmy Wicksell, som kör för Göta MS, som lyckades med två fina placeringar under helgen i SM-3 klassen.

– Det kändes lite både och faktiskt. Det har gått ganska dåligt för mig rent träningsmässigt sedan sista skadan. Så jag trodde det skulle gå ganska dåligt. Men det gick bättre än förväntat, säger Jimmy Wicksell. 

Under fredagen tog Jimmy Wicksell en första placering, tätt följt av Adam Andersson från Örbyhus. Under lördagen var det tvärtom. Wicksell på en andra plats och Andersson på en första plats. 

– Under den andra dagen var det så nära att jag vann, så jag blev ju faktiskt lite besviken att jag inte kunde vinna, säger Wicksell. 

I totaltabellen över klassen SM3 ligger efter helgens körning, Adam Andersson på en förstaplats och Jimmy Wicksell på en andra plats. 

Nästa SM deltävling kommer att köras på Enköpings motorcrossbana den sjätte september. 

Hur laddar du upp för nästa tävling som är på hemmaplan? 

– Jag kör ju SM3-klassen och jag vill fortsätta köra så mycket som möjligt innan september. Jag vill få tillbaka lite känsla på motorcykeln. Sen ska jag köra mycket sten för det har jag inte kört så mycket, och det är rätt stenigt där. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!