Stor succé för Göta MS på enduro-SM

Hela fem Götaförare fick kliva upp på prispallen när årets femte SM-deltävling i enduro avgjordes i Katrineholm.

David Kadestam ligger två i JSM2 efter den femte SM-delätvlingen.

David Kadestam ligger två i JSM2 efter den femte SM-delätvlingen.

Foto: Anders Liljestrand

Enduro2021-08-16 08:30

Lucas Vågberg dominerar JSM1 totalt i år. Efter fem deltävlingar har Götaesset fem segrar. I Katrineholm vann han med över tre minuter före Vingåkers Adam Fast.

Lucas har naturligtvis ett enormt grepp om klassen och allt tyder på SM-guld för Götaföraren.

Men det var alltså inte bara Lucas som Göta kunde glädjas åt. Långt därifrån.

I SM3 tog Tommy Sjöström sin främsta SM-placering för säsongen när han åkte in som tvåa. Han slog förre Götaföraren Jimmy Wicksell för första gången i år. Tommy ligger på bronsplats i sammandraget.

Även Emma Wennbom tog hand om silverplatsen. Men bland damerna är Hanna Berzelius lika dominant som Lucas Vågberg i JSM1. Hanna har tagit fem raka segrar och har i princip guldet klart. Emma hade lite svaga placeringar senast i SM men visade nu att hon var tillbaka i toppen och det lär bli en tuff kamp om SM-silvret mellan henne och Skövdes Linnea Åkesson. Linnea är fyra poäng före Emma med två tävlingar kvar.

Alexander Gunnerheim tog hand om bronset i SM1. Calle Johansson, Karlskoga, tog hand om segern. För Alexander var det här tredje gången han fick kliva upp på bronsplatsen i SM och han har just tredjeplatsen totalt. Det är många förare inom få poäng i toppen så i den här klassen kan det hända mycket på de två tävlingar som återstår.

Den femte Göta-medaljören i Katrineholm var David Kadestam i JSM2. Han blev trea men ligger två totalt och har silvret i ett fast grepp.

Sjätte och nästa sista SM-deltävlingen avgörs i Uppsala den 12 september.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!