Starka insatser av Götaförarna

Starka insatser av götaförarna Emma Wennbom och junioren David Kadestam, när Östra Open körde sin fjärde deltävling vid Sävsta.

Junioren Lukas Wärn, Göta MS är tillbaka efter skada. Han tyckte banan var kladdig, men han var nöjd med sin körning. Den fjärde deltävlingen av Östra Open arrangerades av Göta MS med 284 startande.

Junioren Lukas Wärn, Göta MS är tillbaka efter skada. Han tyckte banan var kladdig, men han var nöjd med sin körning. Den fjärde deltävlingen av Östra Open arrangerades av Göta MS med 284 startande.

Foto: Anders Forngren

Enduro2021-02-21 14:28

Snabbast av alla var VM-föraren Albin Elowsson som vann Elitklassen, som tyckte banan var tuff.

– Det var blandat, det var öppet och fint på gärderna, sen när kom vi in i skogen var det verkligen bökigt och stenigt. Det var tufft helt klart, men fick ändå till bra flyt i skogen, säger Elowsson som har full fokus på VM denna säsong.

– Jag kommer köra VM, det kommer vara prio ett. Sen får vi se om jag lyckas få ihop en hel SM-säsong. Det är VM som gäller och Gotland och givetvis Kåsan. 

Den som var snabbast av Götaförarna var David Kadestam, som åter gjorde en stark insats i Östra Open, han vann juniorklassen och hade den tredje bästa tiden totalt. Lucas Vågberg bröt, men inledde med den näst bästa varvtiden bland alla förare.

undefined
Emma Wennbom, segrade i damklassen.

Bästa damåkare Emma Wennbom, Göta MS, vann med knappa fem sekunder över Matilda Huss, Uppsala MK. Trea kom götaföraren Hanna Lagher.

undefined
Junioren Lukas Wärn, Göta MS tillbaka efter skada.

Götaföraren och junioren Lukas Wärn, som varit skadedrabbad var nöjd med sin insats.

– Det var kladdigt, men det var ganska kul än då, det rullade på. Jag har varit i skadad i fyra månader, vred till ledband och korsband i vänstra knät. Jag har precis börjat komma igång igen. Jag tar det lugnt och försiktigt i början, idag gick faktiskt ganska bra.

Vad är din målsättning denna säsong?

– Jag inte satt upp något resultatmål, i och med skadan jag haft. Jag har mer som mål att hålla mig skadefri, ha ett bra rull och ha roligt framförallt, säger Wärn och tillägger:

– Mitt mål i år är att köra SM-serien, Stångebro, Ränneslätt, Gotland Grand National och Novemberkåsan.

Vad är dina styrkor som förare?

– Jag är envis och kör bra även fast det är svårt och jag orkar mycket, säger Wärn som satsar mot säsongen 2022

– Om jag får vara hel och frisk kan jag komma högt upp i SM. Pallplats är inte omöjligt.

Östra Open

Elit: 1)Albin Elowsson, FMCK Skövde, 2)Pontus Högberg, SMK Gävle, 3)Anton Lindgren, Haninge SK, 5)Alexander Gunnerheim, Göta MS, 11) Jonas Bergström, Göta MS, 12) Felix Gunnerheim Göta MS, 13) Marcus Moilanen, Göta MS

Juniorer: 1)David Kadestam, Göta MS, 2)Axel Semb, Folkare MK, 3)Anton Rosendal, Göta MS, 6) Lukas Wärn, Göta MS, Hampus Görl, Göta MS.

Damer: 1)Emma Wennbom, Göta MS, 2)Matilda Huss, Uppsala MK, 3) Hanna Lagher, Göta MS, 10)Hanna Rylander Ericson, Göta MS

Bredd: 1)Marcus Olsen, AMF Södertälje, 2)Fredrik Forsell, Göta MS.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!