Många härliga strider i KM-starten

Göta MS körde traditionsenligt den första deltävlingen i KM på annandagen. Lucas Berglind var snabbast totalt.

William Von Schants blev tvåa i seniorklassen.

William Von Schants blev tvåa i seniorklassen.

Foto: Anders Hallman

Enduro2021-12-27 06:00

Med några minusgrader på termometern och snötäckta banor var det många som tog chansen att ge sig ut i skogen, både förare och publik, när Göta MS som vanligt igång KM under annandagen.

I seniorklassen var det slutligen Lucas Berglind som tog hem den första deltävlingen. Han följdes närmast av William von Schants och Felix Gunnerheim. Marcus Moilanen blev fyra medan Markus Djurson la beslag på femteplatsen.

Bland juniorerna var det Lucas Wärn som var snabbast, två här blev Hampus Görl medan Rasmus Görl tog hand om bronspengen. Karl Eriksson hamnade precis utanför pallen på fjärde plats medan Leo fagerlind blev femma.

Matilda Huss triumferade i damklassen, här var Hanna Lagher tvåa.

Deltagamässigt var veteranklassen den klart största. Hela 37 veteraner tog tillfället i akt på annadagen att tävla i enduro och det är Christoffer Moilanen som är i ledningen efter den första deltävlingen. Samuel Zetterberg var det som var närmast Moilanen medan Joakim Ottosson kom trea. Närmast pallen på fjärde plats var Martin Axen och Lars-Erik Wärn kom femma.

I Ungdomsklassen var det Lucas Thorsén som avgick med segern. Hugo Lernskog var inte långt efter på silverplatsen. Eliaz Engberg blev slutlig trea medan John Pettersson tog hand om fjärdeplatsen. Femma blev Emmie Norén.

Bland de yngsta, i "Guldhjälmen" var Linus Thorsén snabbast. Melvin Lagerholm blev tvåa.

Nästa deltävling i KM kommer att köras under 2022.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!