EM-brons för Knutsson i MMA

MMA-fightern Andreas Knutsson från Enköping gjorde avtryck i sin första internationella tävling. När EM avgjordes i Rom fick debutanten med sig ett brons hem. "Svårt att glädja sig, men är mer motiverad inför VM", säger han.

27 juni 2019 18:00

Succén fortsätter för MMA-fightern Andreas Knutsson från Enköping.

Efter att ha vunnit SM-semifinalen tidigare i vintras och övertagit landslagsplatsen från sin motståndare, har han nu avklarat sitt första internationella mästerskap: EM i Rom.

Och han gjorde det med besked. Hem i bagaget följde nämligen ett EM-brons med.

– Med tanke på min korta MMA-karriär på bara ett år borde jag absolut vara nöjd, men det känns som att jag slarvade bort finalplatsen så jag kommer nog ha svårt att glädjas åt det, säger han efter hemkomsten.

Tillsammans med sin coach Jörgen Hamberg från Västerås Fight Club, hade Knutsson gjort upp en tydlig plan för matcherna. Och till en början såg det riktigt bra ut.

– Matcherna gick helt enligt plan och Jörgens förmåga att visualisera matchens gång redan innan den börjat gjorde det lätt att komma in i det. Planen var att slå mig in i clinch, för att sedan lyfta, kasta och slå. Precis så började det också under semifinalen och när andra ronden drog igång kändes det som att jag redan vunnit, säger Andreas.

Men ett misstag slog den känslan i spillror.

– Efter ett kast hamnade jag i en giljotin (ett grepp) och istället för att vara metodisk och bryta den kopplingen försökte jag kontra med en egen låsning och vinna på poäng. Men jag missade och då satt istället hans låsning, säger han.

– Men trots besvikelsen var det en otrolig resa och jag är ännu mer taggat inför VM i höst.

Innan dess har Andreas dock en gala – Fight Club Rush 5 – att ta sig an som uppladdning. Galan ryktas bli den största någonsin och går av stapeln i Västerås den 31 augusti.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Robin Widing