EIBK tappar elva spelare

Såhär mitt i sommaren står det klart att Enköpings IBK kommer att få jobba hårt inför seriestarten. Redan nu står det klart att man tappar 11 spelare till en nybildad klubb. "Såklart det är tungt", säger Andreas Olofsson som fortsätter som tränare.

10 juli 2019 16:00

Andreas Olofsson har varit tränare för Enköpings IBK under flera säsonger.

Och det kommer att bli en till.

– Ja, tanken är att jag kommer att fortsätta medan Johan (Lind) kliver av sitt uppdrag, säger Olofsson.

Fanns det någon tvekan från din sida att fortsätta?

– Jag är egentligen medveten om att jag kanske hållit på för länge med grabbarna, fast samtidigt känner jag att det finns förtroende från klubbens sida och tränare växer inte på träd. Man vill liksom inte lämna laget i sticket så man ställer upp.

– Sedan är det så att jag faktiskt tror hårt på att det finns mer att kräma ur det här laget.

Om tränarposten är fylld – även om man letar efter en assisterande – så är det värre på spelarsidan.

– Tyvärr ser vi ut att tappa 11 spelare till den nystartade föreningen IBF Grillby och det är ju några av spelarna som kom till oss från Nordia förra säsongen.

– Vi fick reda på dt tidigt och har försökt snacka om det, men tyvärr så fick vi det inte att gå i lås. Nu pågår ett hårt jobb för att sätta truppen och dessutom diskussioner om hur vi ska få föreningen att vara attraktiv, säger Olofsson.

Hur ser förutsättningarna ut inför säsongen just nu?

– Just nu är vi kort om folk för två lag, men vi har förhoppningar om att kunna få ihop det. Det vore tråkigt att bara kunna ställa ett gäng på benen i trean.

– Sen har vi en del intressanta namn på väg in, men där är inget klart så det får jag avvakta med. Klart är i alla fall att vi jobbar hårt med det just nu och att vi trots allt har goda förhoppningar om att få ihop det här.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Robin Widing