För några dagar sedan presenterade VästeråsIrsta HF sitt senaste nyförvärv: Viktor Berg von Linde – en av de senaste årens viktigaste spelare i Enköpings HF.

Han är dock inte ensam om att lämna EHF inför säsongen.

– Viktor är bara en av många som valt att antingen lämna eller sluta, säger Tomas Wigh, A-lagets assisterande tränare.

Situationen gör nu att EHF tvingas göra vissa förändringar inför säsongen, som startar i slutet av september.

– Vi är inne i ett generationsskifte, vilket är jättekul. Men man ska vara medveten om att det är ett stort steg, främst när det gäller försvarsspelet, menar Wigh.

Bland de defensiva spelarna som lämnar finns målvakterna Marcus Wesslund och Daniel Strömberg, som båda ska studera. Den senare mellan september och december, så spel under andra halvan av säsongen är inte omöjlig. Vidare försvinner också Joel Eneroth-Ädel och Rickard Oldberg, som båda valt att sluta.

Offensivt försvinner förutom Viktor Berg von Linde också Magnus Gladh som går till Vassunda och David Pernand Ekström samt Carl Mittholm slutar. Den senare efter att ha gjort comeback i slutet av förra säsongen.

– Vi har tappat omkring 10 spelare de senaste två säsongerna, så det gäller att träna på ordentligt och få ihop ett nytt lagbygge med yngre spelare.

Förutsättningarna för framtiden beskrivs ändå som god.

– Vi har en kull med spelare födda -00 och -01 som är mycket lovande, och några av 00:orna kommer att få ta steget upp redan i år. Sedan kanske vi får ändra lite i vår spelidé efter hur spelarmaterialet ser ut, säger Tomas Wigh.