EBSK fortsätter krossa alla

Enköping vinner och vinner och vinner. Man gör det dessutom solklart. Borta mot Sundsvall fortsatte EBSK att formligen krossa sina motståndare och tog sin nionde seger på tio matcher. "Ska mycket till att vi ska få någon dip just nu", säger coach Ingrid Törnberg.

9 juni 2019 19:00

Ja, Enköpings Base- och Softbollklubb fortsätter att leverera storsegrar i årets upplaga av Softbollserien och ser mer och mer ut som den mest tänkbara aspiranten till SM-guldet.

Borta mot tabelljumbon Sundsvall visade man redan i den första matchen stor överlägsenhet när man vann med 12–2 och matchen bröts därmed redan i den femte iningen.

– Amanda Wallén fortsatte att pitcha otroligt starkt. Trots att de hade sina två amerikanskor med sig i första matchen så slog vi på dem.

Inte ens en halvtimmes långt avbrott när Enköpings Julia Wiklund drog en axel ur led fick laget att tappa momentum. Wallén fortsatte pitcha starkt och man vann enkelt.

– Tråkigt med Julia, men enligt rapporter från sjukhuset såg det trots allt bra ut. Bra att det inte påverkade oss i spelet heller utan vi begick inte ett enda misstag.

I den andra matchen fortsatte sedan fick sedan Enköpings amerikanska picther Emily Orosco visa vad hon kan.

Hon strikade ut inte mindre än 16 Sundsvallsspelare och var fullkomligt dominant.

– De kom inte åt henne alls. Detta i kombination med att vi slog på deras amerikanskor. Jättekul att se att vi fortsatt slår bra, bland annat visade Janet Thorsen klass.

– Både slagmässigt och defensivt sett såg det bra ut och vi har blivit otroligt stabila. Som vi ser ut nu ska det mycket till för att vi ska få någon dip i matcherna, konstaterar en nöjd coach.

EBSK vann den andra matchen med förkrossande 7–0.

Dessutom fick lagets andra amerikanska, Irene Rivera, presentera sig för första gången.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Robin Widing