”Det är definitivt det bästa året”

Porsche och Mattias Åkerberg är en bra kombination. Han vann Porsche Sports Cup och tog ett svårslaget varvrekord på Gelleråsen.

28 december 2018 17:00

–  Hårt jobb, delvis oväntat och väldigt skönt, säger Åkerberg om sin tredje vinst i Porsche Sports Cup.

Vilket var årets bästa prestation?

– Totalseger är totalseger. Men den främsta prestationen är varvrekordet på Gelleråsen. Det är ett varvrekord som stått sig väldigt länge som alla trodde var i stort sett omöjligt att rå på säger Åkerberg och fortsätter:

– Det är många som har försökt. Men i år fick vi riktigt till det på Gelleråsen. Det är klart att det var bra väder och banan var bra, det ska ju vara det när man slår rekord.

Ett av dina bästa år?

– Det är gått jättebra i år, helt fantastiskt. Det är definitivt det bästa året. Jag körde bara åtta race. Men jag vann fem och kom trea i två, det räckte till totalen. Vanligtvis brukar det inte göra det.

Vad ser du fram emot nästa säsong?

– Jag sagt att det ska bli nåt nytt, det har dykt upp lite erbjudande och köra andra bilar, men inget är klart. Jag har sagt att jag inte ska driva teamet i den form som vi drivit det sedan 2015. Det är mycket jobb, man får slita rätt hårt för att få ihop sponsorslantarna, säger Åkerberg och tillägger:

– Vi kommer inte köra samma bil nästa år. Vi tänker försöka sälja bilen, blir den inte såld kan jag åka runt och jävlas med nån, säger han och skrattar.

– Jag har fyra varvrekord, ett Finland och tre i Sverige i Porsche Sport och vunnit tre år, säger Åkerberg som fyllde 50 år i år.

– Racing är en sport man kan hålla på länge, om man är någorlunda fräsch och fysiken bra.

Topp tio

10. Alex Gunnerheim

9. Mattias Åkerberg

8. ?

7. ?

6. ?

5. ?

4. ?

3. ?

2. ?

1. ?

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Forngren