Byströms – mästarfamiljen

Det blev ett unikt lag-SM-guld i dressyr när familjen Byström, tävlandes för Enköpings Ridsportklubb, fick stå överst på prispallen. "Det kom nog lite tårar", säger Gunilla Byström.

8 januari 2019 06:00

– Det är en enorm upplevelse för mig som mamma att kunna rida i lag med mina döttrar. När vi stod där på pallen och nationalsången spelades; då kom det nog lite tårar. Det är nog bara en gång i livet man får uppleva något sådant, sa Gunilla efter guldet till EP.

Det var på Öland de red hem guldet för Enköpings Ridsportsklubb, efter en hård kamp mot bland annat tvåan Mantorpsryttarna.

– Det var jättetuff konkurrens, det var 27 lag med. Vi var nöjda om vi var bland de fem lagen som skulle gå vidare, det var inte hugget i sten att vi skulle komma med till dag två, säger Gunilla, som även kan titulera sig Nordisk mästare i dressyr. Men det hon värderade högst denna säsong var när hon red över 70 procent på en Grand Prix i Danmark.

Emma Byström:

– Det var verkligen jätteroligt och få göra det tillsammans. Jag och mamma har ridit SM förut, men jag och Angelica har aldrig ridit i lag förut. Bara känslan att göra det tillsammans var superroligt.

Angelica Byström instämmer.

– Det ska mycket till att alla presterar samma dag, när det verkligen gäller och att man har tre bra hästar, som också ska prestera. Det är sex individer som ska vara på topp samma dag, det är inte så enkelt.

Alla tre hoppas på en bra vinterträning och för att kunna rida på högre nivåer nästa säsong.

– Det är helt fanatiskt, man hade lekt lite med tanken, men inte vågat hoppas fullt ut, säger Rolf Byström, lagledare.

Lag Byström hoppas kunna försvara SM-guldet nästa år om de har rätt hästar.

Topp tio

10. Alex Gunnerheim

9. Mattias Åkerberg

8. Enköpings Rugbyklubb

7. ESK Fotboll

6. Enköpings Softboll

5. Kim Amb

4. Familjen Byström

3. ?

2. ?

1. ?

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Forngren