Byström laddar för final

Angelica Byström fick en fin start på klassiska Falsterbo Horseshow och knep en finalplats med hästen Zapp VS.

10 juli 2019 19:00

Den klassiska Falsterbo Horseshow lockar just nu blickar från hela ridsportsverige.

När semifinalen av dressyrtävlingen för femåriga hästar avgjorde i måndags fanns Enköpings ridklubbs Angelica Byström med i startfältet.

Och hon fick en fin start på tävlingen. Efter en skakig inledning fixade hon och hästen Zapp VS en andraplats och blev klara för torsdagens final.

– Var riktigt kul. Vi var först ut av alla och det var lite spänt. Hästen är ung och är inte van miljön med allt folk, massa tält och annat. Det märktes i inledningen, men det tog sig allt eftersom och när det var dags för skritten och galoppen kändes det bra, konstaterar Angelica på plats i Falsterbo.

Hur skulle du säga att formen är på hästen?

– Formen är väldigt bra, men han är ovan såhär stora tävlingar. Det handlar om att få trygghet i hästen och i ridningen, men det känns som att han vänjer sig mer och mer vid allt som händer.

Under torsdagen rider ekipaget en final som också kan komma att vara en viktig förberedelse för vad som kan komma att bli av längre fram.

Och målen är höga.

– Målet är såklart att vinna, men samtidigt var det en jämn semifinal. Det är inte mycket som skiljer segraren från femte- eller sjätteplats. Men jag hade inte en felfri runda i semin så det finns absolut mer att hämta.

– Sedan får jag inte räkna på resultat för mycket, utan det viktigaste är att se framåt och få erfarenhet.

Ett unghäst-VM står nämligen – kanske – för dörren.

– Det är inget som är officiellt uttaget ännu, men det ser nog ganska bra ut. Jag vill inte ta ut något i förskott.

På plats i Falsterbo finns även Gabriella Ivedal som inte tog sig vidare i kvalet i Ungdoms Grand Prix.

Stephanie Petersen hoppade sig vidare från sin första semifinal i Folksam Open för sexåringar, men missade sedan i andra semifinalen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Robin Widing