Stratos vann och föll i tredje omgången

Stratos Enköping fick med sig en seger och en förlust från den tredje omgången i bordtennisens division 2.

Stratos Filip Karlsson låg bakom lagets seger i den tredje spelomgången.

Stratos Filip Karlsson låg bakom lagets seger i den tredje spelomgången.

Foto: Anders Hallman

Bordtennis2019-12-03 12:00

I herrtvåan var det tidigt toppmöte när Stratos Enköping mötte PKGV från Uppsala i tredje omgången. Båda lagen aspirerar på seriesegern och utgången av matchen skulle ge en liten fingervisning av hur tabellen kan komma att se ut framöver.

PKGV fick en bra start när gamle Stratosspelaren Tobias Alm (fd Persson) i första matchen besegrade Stratosettan Filip Karlsson med 3–1 i set. Alm och Karlsson är hittills seriens bästa spelare och matchen bjöd på fint spel. Alms seger gav vind i seglen för PKGV som gick ifrån till ledning med 5-1 – den enda segern för Stratos stod 15-årige William Bergman för. Stratos reducerade till 5-3 genom vinster av Karlsson och Bergman, vilket följdes upp av varsin dubbelseger. 

I avslutande singlarna förlorade Simon Ericsson och Oscar Haeger vilket gav segern till PKGV med 8-4.

– Det var bara William och Filip som kom upp i den nivå som krävs. Jag och Simon spelade inte tillräckligt bra, konstaterade spelande lagledaren Oscar Haeger efter matchen. 

Stratos skakade av sig förlusten och vann i nästa match klart med 8–3 mot Vassunda. Matchvinnare blev Filip Karlsson som gick rent i singel och dubbel. 

– Vi ligger trea efter fyra spelade matcher, två poäng efter PKGV, vilket är godkänt, säger Haeger efter andra seriesammandraget som spelades i Vassunda. 

– Kul att William Bergman spelat så bra och hittills är obesegrad i singel.Härnäst möter vi Stocksund som har samma poäng som oss, så det blir en tuff och viktig match inför andra halvan av serien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!