Medaljregn över Stratos i DM

Stratos Enköping BTK tog storslam på DM i Uppsala. Klubben kunde till sist vända hem med inte mindre än fem guld.

Simon Ericsson kan, tillammans med flera av sina klubbkamrater, titulera sig distriktsmästare.

Simon Ericsson kan, tillammans med flera av sina klubbkamrater, titulera sig distriktsmästare.

Foto: Anders Hallman

Bordtennis2019-11-13 13:37

Distriktsmästerskapen i bordtennis har spelats i Uppsalas nya idrottshall Life Arena och för Stratos Enköping blev det stora framgångar. Den stora truppen från Enköping vände hemåt med fem guld, två silver och sex brons. 
De som efter DM kan kalla sig distriktsmästare är Simon Ericsson, William Bergman och Emil Tibblin.

På juniorsidan dominerade Stratos stort genom Simon Ericsson och William Bergman, båda tillhörande Stratos A-lag trots sina unga ålder.

I Herrjuniorer –17 var Geflespelaren och förstaseedade Elias Färdigh det stora hotet mot Stratosspelarna. Dessa tre brukar mötas när det drar ihop sig i DM och så blev det även denna gång. William Bergman storspelade och kunde besegra Färdigh i semifinalen med 3-0 i set, och fick därmed möta Simon Ericsson i en ren Stratosfinal. Bergman började finalen bäst och tog de två första seten innan Ericsson reducerade till 1–2. I ett jämnt och dramatiskt fjärdeset kunde sedan William Bergman vinna med 15–13 och säkra DM-titeln.  

I klassen Herrjuniorer –20 blev finalen en repris. Båda Stratosspelarna tog sig till final och resultatet blev det omvända – Simon Ericssonfick sin revansch genom 3-0 mot William Bergman.

Avslutningsvis spelades Herrjuniorer –20 Dubbel. Återigen var det duon Ericsson/Bergman, SM-medaljörer från i våras, som mötte Gefle-paret Elias Färdigh/Benjamin Jiang i finalen vilket gav en 3-1 seger för Stratosspelarna.

Även yngre förmågor visade upp sig. 11-årige Emil Tibblin har gjort stora framsteg senaste året, och tillhörde favoriterna i de yngsta klasserna. Men att det skulle blir två finalvinster för den unge talangen var lite överraskande. Tibblin spelade lugnt och säkert och tog hem både Pojkar 11 och Pojkar 12 efter mycket bra spel.

I Herrsingel hade Stratos med sex spelare bland de 16 bästa. Till kvartsfinaler gick Mikael Lund, Oscar Haeger, Alfred Ström och Bernt-Olov Berglind.

Den som tog sig till semifinal var Mikael Lund som i ett Stratosmöte slog Alfred Ström med 4–1 i set. I semifinalen föll sedan Lund mot blivande segraren Johan Eriksson, Vassunda.

Herrdubbel gav dubbla brons genom paren Oscar Haeger/Mikael Lund och Bernt-Olov Berglind/Alfred Ström.
Brons blev det också i damdubbel för Louise Källström och Therese Malmberg samt i mixdubbel för Louise Källström/Oscar Haeger och Therese Malmberg/Mikael Lund.

Man kan säga att Stratos hade en mycket trevlig DM-helg i Uppsala.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!