Rally: Laddade för EMC-sprinten i Enköping på påskdagen

För första gången sedan 1980-talet arrangerar Enköpings Motorklubb en asfaltssprint, EMC-sprinten.

Jonas Hovind och Jesper Bernström i EMK, Enköpings motorklubb, laddar för EMC-sprinten, påskdagen, söndagen 17 april, i Hagalund norr om E 18.

Jonas Hovind och Jesper Bernström i EMK, Enköpings motorklubb, laddar för EMC-sprinten, påskdagen, söndagen 17 april, i Hagalund norr om E 18.

Foto: Anders Liljestrand

Bilsport2022-04-16 13:00

På påskdagen finns chansen att se snabba fordon köra runt på gatorna i Hagalundsområdet.

Det blir flera bra publikplatser, serveringar och uppvisning med driftingbilar.

– Vi började klura på den här idén för två år sedan, då fanns vägarna, men inte lika mycket bebyggelse som nu. Men vi tänkte att det borde gå att få till något, berättar Jonas Hovind i Enköpings Motorklubb, EMK.

Han berättar att man har kört grussprintar senare.

– Men inte med samma upplägg som här.

Och i oktober förra året arrangerades rallyt Bredsladden norr om Enköping. Nu blir det 3,1 kilometers asfaltskörning. Den sträckan ska köras tre gånger.

– Vi tror att det kommer att locka ganska mycket publik och vi har gjort i ordning många publikställen.

Egentligen var det tänkt att man skulle ta det lite lugnt i klubben under 2022.

– Öka sammanhållningen med att bygga folkracebanan till exempel, men vi kunde inte släppa det här. Jag, Jesper (Bernström, ordförande) och ett par killar till gick ihop och kontaktade kommunen. Och när de var så positiva direkt så, sa vi, att vi kör. 

– Alla har varit positiva, förresten, även företagen här ute och vi vill ju att flera i Enköping ska bli intresserade av vår verksamhet, säger Jonas Hovind.

Det är drygt ett 40-tal anmälda, varav elva team, med lokala inslag.

– Det är färre än på Bredsladden, men nivån är högre. Många passar på att testa bilarna innan SM drar i gång, säger Jesper Bernström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!