Berggren ett steg från JVM

Jonatan Berggren har haft en fin säsongsstart med sitt Skellefteå i SHL. Så bra att han blivit uttagen till U20-landslagets sista turnering inför JVM.

Jonatan Berggren ser fram emot mäjligheten att spela JVM.

Jonatan Berggren ser fram emot mäjligheten att spela JVM.

Foto: Erland Segerstedt/TT

Ishockey2019-10-23 14:06

Förra säsongen handlade i mångt och mycket om skadeproblematik. Smärta i ryggen gjorde att säsongen i princip blev helt förstörd. Nu är den förre ESK-spelaren Jonatan Berggren tillbaka och det med besked.

– Det är verkligen svinkul. Förra säsongen hade jag egentligen ont hela tiden, även när jag spelade match, men nu är det riktigt kul att vara tillbaka fullt ut.

Hittills har det blivit fem poäng för forwarden – fem assists – vilket han ser som en bra start i Skellefteå.

– Tycker själv att jag tagit stora kliv och utvecklats. Nu är det målen som saknas bara, men jag har ändå lyckats skapa en hel del chanser och så länge jag bidrar med det så känns det bra. Jag har fått bra förtroende och får spela en del i powerplay också vilket jag trivs med.

8-10 november spelar juniorkronorna en 4-önationersturnering i Finland mot hemmanationen, Ryssland och Tjeckien. Turneringen är den sista innan den klassiska JVM-turneringen i december.

– Såklart jättekul att ha blivit uttagen. JVM har man ju alltid kollat på sedan man var liten och det vore riktigt coolt att få vara med. Sen beror det mycket på formen man är i om man kommer med eller inte.

Hur stor skulle du bedöma att chansen är med formen du har nu?

– Att bli uttagen nu är ju en bekräftelse på att man gjort något bra under säsongen och som det känns nu så tror jag chanserna är ganska stora.

JVM spelas mellan den 26 december och 5 januari i Tjeckien.
I sveriges grupp finns Finland, Slovakien, Kazakstan och Schweiz.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!