Bärgård ut och Collin in

Spelartruppen i ESK både fylls och tunnas ut till antalet just nu. Nu står det klart att Jesper Bärgård kommer att lämna och spela för Vimmerby nästa säsong och att ESK får förstärkning norr ifrån.

13 juni 2019 12:00

Jesper Bärgård, 26, kom till moderklubben ESK Hockey inför den förra säsongen, efter att ha gjort några matcher med klubben redan 201/2018.

Nu står det klart att han lämnar för Vimmerby Hockey – laget som slog ut Enköping i Playoff den gångna säsongen.

– Det ska bli jättespännande och kul att komma till Vimmerby. Det var ju ett tag sedan jag var nere i den södra serien nu, men jag ser verkligen fram emot säsongen som kommer i Vimmerby, säger Jesper Bärgård till klubbens hemsida.

Bärgård har tidigare spelat i den södra Hockeyettan när han tillhörde Nybro.

Klubben är nöjd med vad som blir den elfte kontrakterade forwarden i klubben såhär långt.

– Jesper är en stor och kraftfull spelare som också utvecklat sitt offensiva spel under de senaste säsongerna. Han var en av spelarna som stack ut när vi mötte Enköping i playoff i våras. Han kommer också att bidra med pondus, ledarskap och rutin till truppen, säger sportchef Morgan Persson och fortsätter:

– Vi är väldigt nöjda att vi lyckats knyta upp honom.

Samtidigt som Bärgård väljer att lämna har man lyckats knyta till sig den 20-årige Marcus Collin som närmast kommer från spel med Boden.

Där blev det 21 matcher och tre poäng den gångna säsongen. Mer imponerande är dock hans 10 SHL-matcher med Luleå säsongen innan.

– Rapporterna vi fått om honom, bland annat från Luleå, känns riktigt bra och vi tror mycket på honom, säger ESK:s sportchef Christian Nordenberg.

– Han hade lite knappt med speltid i Boden, men de hade ett starkt lag ifjol. Vi hoppas mycket på Marcus.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Robin Widing