16 år och har redan debuterat i Elitserien

16-åriga Enköpingskillen Oskar Alfredsson har fått debutera i Elitserien för Västerås SK och i Allsvenskan för Tillberga.

Oskar Alfredsson från när han fick debutera för Västerås SK i Elitserien mot Villa Lidköping.

Oskar Alfredsson från när han fick debutera för Västerås SK i Elitserien mot Villa Lidköping.

Foto: Privat

Bandy2021-12-25 12:00

En av årets höjdpunkter för bandy närmar sig, annandagsbandyn. Men för Enköpingskillen Oskar Alfredsson som tillhör Tillberga, är det osäkert om det blir spel. Han har legat sjuk, men är tillbaka och ska träna på lördag och efter det fattas det beslut om hur det blir.

En minst sagt händelserik höst för Oskar, där han har spelat en match för Tillberga i Allsvenskan och fått göra ett inhopp i Elitserien för Västerås SK som Tillberga har ett utvecklingsavtal med. 

– Jag tränade en träning innan med dom och det kändes bra. Jag tänkte absolut inte att jag skulle få spela, det var bara ett steg att vara med och träna. 

Var det nervöst att spela?

– Jag försökte bara hålla mig så lugn som möjligt, men det är klart att det är nervöst, säger Oskar som fick några minuter i bandyns finrum i Sverige. 

Västerås SK:s tränare Michael Carlsson om Oskar:

– Han har det där drivet och blicken för spelet och bra skridskoåkning. Han har mycket faktiskt. Han har en bit kvar men han är redo att göra jobbet för att ta sig hela vägen, säger han till VLT efter matchen och tillägger:

– Det är en jättehärlig kille som kommer spela mer här framöver. Han har en fin framtid för sig om han fortsätter att jobba hårt.

Det stundar även ett VM för 17-åringar, där Oskar är aktuell för truppen.

– Vi skulle haft läger i december om man blivit uttagen, med det blev inställt för att VM är framflyttat till mars. De ska ha ett läger i januari istället, men dom har inte tagit ut truppen till det. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!