Ryskt VM-guld i isdans

Det ryska paret Victoria Sinitsina och Nikita Katsalapov kom tvåa i senaste konståknings-VM – men i Globen tog de den ädlaste valören. Paret förvaltade ledningen de hade efter den rytmiska dansen.
–Jag är så glad, jag vet inte vad jag ska säga, jag vill bara le och gråta, säger Sinitsina i segerintervjun.

Victoria Sinitsina och Nikita Katsalapov blev världsmästare.

Victoria Sinitsina och Nikita Katsalapov blev världsmästare.

Foto: Martin Meissner/AP/TT

Sport2021-03-27 20:41

De senaste årens giganter i isdans, franska paret Gabriella Papadakis och Guillaume Cizeron, avstod konståknings-VM på grund av coronapandemin. De vann VM både 2018 och 2019, och deras frånvaro öppnade upp för andra par.

Det var ryssarna Victoria Sinitsina och Nikita Katsalapov som tog vara på möjligheten, paret vann på sammanlagt 221,17 poäng efter fridansen. De tog silver i VM i japanska Saitama 2019.

Det blev en hundradelsstrid mellan de resterande två medaljörerna.

Det amerikanska paret Madison Hubbell och Zachary Donohue tog andraplatsen, 36 hundradelar före kanadensarna Piper Gilles och Paul Poirier.

Hubbell/Donohue var på jakt efter guld efter att ha bärgat silver och brons i de två tidigare mästerskapen, men inte heller den här gången räckte det hela vägen fram.

Trots att det var så nära upp till silverplats är säkert kanadensarna Piper Gilles och Paul Poirier nöjda. De låg fyra efter den rytmiska dansen och klättrade upp till bronsplatsen efter fridansen. Det är deras första stora mästerskapsmedalj i karriären.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!