Lindgren inför VM-dramat – tror pĂ„ skrĂ€llchans

Ola Lindgren har tagit sex VM-medaljer som spelare – och var förbundskapten senast landslaget var i en semifinal. Nu följer han Sverige som expert och tror pĂ„ skrĂ€llchans mot Frankrike.
–Hittills har det inte funnits nĂ„gra tecken pĂ„ att de ska darra pĂ„ manschetten, sĂ€ger han.

Ola Lindgren Àr positiv till Sveriges chanser mot Frankrike. Arkivbild.

Ola Lindgren Àr positiv till Sveriges chanser mot Frankrike. Arkivbild.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Sport2021-01-29 11:25

Efter krossen mot Qatar i kvartsfinalen vÀntar nu Frankrike för det svenska handbollslandslaget i fredagens VM-semifinal.

Ola Lindgren har mött Frankrike mÄnga gÄnger bÄde som spelare och ledare. Han menar att det Àr en betydligt mer svÄrspelad motstÄndare Àn vad Sverige stött pÄ tidigare i turneringen.

– De Ă€r fysiska och har ett bra försvarsspel. Till skillnad frĂ„n Qatar sĂ„ har de bra spelare pĂ„ alla positioner och bygger inte bara pĂ„ att en eller tvĂ„ ska göra nĂ„got, sĂ€ger han.

För att Sverige ska ha en chans att rÄ pÄ Frankrike mÄste Andreas Palicka fortsÀtta briljera i mÄlet.

– Vi mĂ„ste ha ett likadant mĂ„lvaktsspel som vi haft i de tvĂ„ sista matcherna med Palicka, sĂ„ man fĂ„r de dĂ€r extra rĂ€ddningarna och de enkla mĂ„len, sĂ€ger Lindgren.

Orutinerat lag

Sverige har överraskat mÄnga genom att ta sig hela vÀgen till semifinal. Laget saknar ett antal stora stjÀrnor och innehÄller flera mÀsterskapsdebutanter.

Om den orutinen kommer att stÀlla till det Àr svÄrt att sia om, men Lindgren tror inte att det har nÄgon större pÄverkan.

– Sett till hur de agerat innan har det inte varit nĂ„gon nackdel att vara oprövad och orutinerad, man har en hunger och vilja att genomföra matcherna som det bestĂ€mts, sĂ€ger han.

– Hittills har det inte funnits nĂ„gra tecken pĂ„ att de ska darra pĂ„ manschetten.

Samma förberedelser

Förberedelserna inför VM-semifinalen lĂ€r bli likadana som tidigare – det finns ingen anledning att förĂ€ndra nĂ„got.

– Man ska inte krĂ„ngla till det bara för att man Ă€r framme i semifinal. Det viktiga Ă€r att man inte kĂ€nner nĂ„gon nöjdhet med att ha tagit sig dit, men detta laget kĂ€nns hungrigt, sĂ€ger Lindgren.

Sverige gÄr in i matchen som underdog, men Lindgren ser möjligheterna till ytterligare en skrÀll.

– Frankrike gick lite knackigt i ett kval innan VM. Men första matchen mot Norge gjorde dem gott, sen hade de en tuff match mot Ungern i kvartsfinalen. SĂ„ jag tror det Ă€r en öppen historia, sĂ€ger han.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om