Elfsborg och Mjällby vidare till cupsemi

Elfsborg är vidare till semifinal i svenska cupen. Det efter att ha bortabesegrat de regerande cupmästarna Häcken med 2–1. Även Mjällby avancerade efter 1–0 hemma mot Falkenberg.

Elfsborg är vidare till semifinal i svenska cupen efter att ha besegrat Häcken med 2–1.

Sport2020-06-25 20:05

Svenska cupen är tillbaka efter corona-uppehållet och inleddes under torsdagen med kvartsfinalspel där Häcken tog emot Elfsborg.

Elfsborg fick den första riktigt heta chansen redan i den sjunde minuten när Rasmus Alm löpte sig fri och sköt ett skott tätt utanför målvaktens högra stolpe.

Häcken tog över mer och mer och i den 37:e minuten tog sig Daleho Irandust in i straffområdet och gick på avslut, men Tim Rönning lyckades rädda. Häckenspelarna skrek efter straff och reprisbilderna visade hur Elfsborgs Simon Strand satt en hand i ryggen strax innan skottögonblicket.

"Fattar inte"

– Jag fattar inte vad som krävs för att få straff alltså, jag måste lägga mig i så fall. De borde ha bättre koll på det, men det är irriterande, sade Irandust till C More i paus.

Rasmus Alm revanscherade sig efter missen i första halvlek när han i 51:a minuten löpte från egen planhalva och satte dit 1–0.

Häcken kvitterade sju minuter senare när Leo Bengtsson bröt in från vänster och avslutade intill Rönnings högra stolpe.

Elfsborg tog tillbaka ledningen när Christopher McVey i den 71:a minuten avancerade in i banan och sköt från distans. Bollen styrde på en Häckenförsvarare innan den letade sig in i mål. Resultatet stod sig och Elfsborg är vidare till semifinal mot IFK Göteborg.

Rött kort

Senare under torsdagskvällen blev även Mjällby klart för semifinal efter att ha besegrat Falkenberg hemma med 1–0.

Falkenbergs målvakt Viktor Noring åkte på en frilägesutvisning i mitten på den första halvleken när han kapade en framstormande Taylor Silverholt. Med en man mer på planen fick Mjällby ett visst övertag och strax efter halvtid nickade Silverholt in matchens första och enda mål.