Hector tillbaka efter missarna – tia i Italien

I Kranjska Gora gick det inte alls. Men i VM-genrepet i Kronplatz var Sara Hector tillbaka – och slutade tia. Fransyskan Tessa Worley vann före Lara Gut-Behrami, Schweiz, och Marta Bassino, Italien.

Sara Hector. Arkivbild.

Sara Hector. Arkivbild.

Foto: Alessandro Trovati

Alpint2021-01-26 11:45

Sara Hector fick en fin start på världscupsäsongen och var bland annat tvåa i storslalom i Courchevel i december – hennes första pallplats på sex år.

Sedan har placeringar inte varit lika bra.

Och allra tyngst gick det i Kranjska Gora för drygt en vecka sedan, där fungerade åkningen inte alls för 28-åringen. Första tävlingsdagen var hon sist av alla i andra åket och dagen efter blev det inte ens ett andraåk.

Men i italienska Kronplatz – den sista storslalomtävlingen innan VM i Cortina d'Ampezzo – var den tunga helgen bortglömd.

Hector, åtta efter första åket, hade elfte snabbaste tid i andra åket och slutade på tiondeplats.

Schweiziskan Michelle Gisin var snabbast efter första och såg sedan ut att gå mot segern, men misstaget i slutet resulterade i att hon "bara" blev sexa.

I stället vann Tessa Worley, Frankrike, före schweiziskan Lara Gut-Behrami och trean Marta Bassino från Italien.

Estelle Alphand, 13:e plats efter första åket, gjorde en stor miss i slutet, vilket gjorde att dyrbara sekunder försvann och 25-åringen slutade på sista plats av de som fullföljde andra åket.

Hilma Lövblom tog sig inte vidare till andraåket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!