"Alexander får en sista chans"

Alexander Alan tillåts fortsätta som tränare inom Fanna BK:s seniorverksamhet. Men klubben stänger bland annat av honom till 17 januari.

Fannas ordförande ANdreas Hammar berättar om beslutet att låta Alexander Alan fortsätta i klubben.

Fannas ordförande ANdreas Hammar berättar om beslutet att låta Alexander Alan fortsätta i klubben.

Foto: Fanna BK

Enköping2019-11-08 15:45

Fanna BK har beslutat att låta Alexander Alan fortsätta som ledare inom seniorverksamheten, det vill säga klubbens A-, U- och J-lag.

– Vi kommer att ge Alexander en andra – och sista – chans. Vi har fört långa diskussioner inom styrelsen och tillsammans med Alexander och till sist landat i det här beslutet, säger Fanna BK:s ordförande Andreas Hammar.

Fortsättningen kommer att hänga på att Alexander Alan uppfyller en del krav från klubben. Dessutom kommer hans roll att förtydligas.

– Han kommer enbart att finnas med som ledare inom seniorverksamheten, alltså vårt A-lag, U-lag och J-lag. Så har det varit även tidigare till stor del, men det kommer vara ännu tydligare nu. Sedan finns krav från vår sida på regelbundna drogtester en gång i månaden fram till juni nästa år. Dessutom har vi krävt att Alexander söker professionell hjälp med sitt mående. Där kommer vi vara behjälpliga, men det ligger inom hans ansvar att söka kontakten.

Dessutom har man stängt av Alexander Alan från all verksamhet fram till 17 januari.

Hur kom ni fram till beslutet?

– Det har varit en oenig styrelse och många och långa diskussioner, där en majoritet till sist valde att ge honom en andra chans. Detta efter att ha granskat vår policy har vi kommit fram till att det som Alexander gjort inte varit inom vår verksamhet. Dit räknas aktiviteter på Fanna IP, cuper och andra föreningsrelaterade aktiviteter. Själva bruket av drogen har i det här fallet skett utanför det och därför har vi beslutat att ge Alexander en sista chans.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!