Lördagen tävlingar i Porsche Sports Cup Scandinavia började på topp.

Efter succén på Gelleråsen så kom Åkerbergs team med fullt självförtroende och höga ambitioner.

Anderstorp är en ganska speciell bana i Sverige med sina kraftigt bankade kurvor och långa raksträckor. Det är banan som kräver mycket toppfart och en stabil bil under de hårda inbromsningarna. Därför hade man ändrat ganska så mycket på hjulvinklar och inställningar och det visade sig snabbt att det gav resultat.

Efter träningspassen så låg Åkerberg på andra plats, Ludvig Lindvall, och vi justerade ytterligare. Inte så mycket men i samma riktning som tidigare, då vi gissade att vi var på rätt spår.

Även kvalet började bra. Efter första försöket så ledde Åkerberg med sex hundradelar över Ludvig.

– Jag hade en aning överstyrt ut på långa raksträckan och vi gjorde en liten justering. Ändringen blev helt perfekt och bilen var underbar att köra och jag tog pole position med en halv sekund på mitt andra och sista försök, berättar Åkerberg.

17 bilar kom till start i sista racet och Åkerberg gjorde en bra start och kunde ta ledningen ut på första varvet.

– Jag jagades av en mycket aggressiv Ludvig och en lika het Finländare i Olli Halttunen. Ludvig tittade efter en lucka i varje kurva men i inbromsningen till Hansenkurvan kunde han inte bromsa så sent som han trodde.Lindvall låste upp bromsarna och passerade Åkerberg med en hårsmån på vägen ut i sandfållan. Han höll sedan undan och tog säsongens fjärde seger.

Andra racet startade på liknande sätt som det första, men nu var det Olli Halttunen som jagade. Han lyckades komma upp jämsides med en liten ledning inför inbromsningen efter långa rakan.

– När vi väl klev på bromsen så visste jag att jag skulle komma ut segrande. Min bil var helt fantastiskt inställd och det kändes som att bromsa från 30 km/h och inte 230 km/h, säger Åkerberg.

Olli lyckades dock hålla sig på banan men Åkerberg fick en skön lucka och kunde köra avslappnat i mål för ytterligare en 1:a plats.

Åkerbergs team tog därmed ett ännu starkare grepp om ledningen i mästerskapet med fyra lopp kvar.

– De två nästa går i Finland nästa helg och dit åker inte teamet detta år. Vi hoppas på gynnsamma resultat för oss och vi borde kunna vara i mästerskapsledning inför finalerna på Mantorp andra helgen i september.