– Det har varit ett jättemaxat år. Jag har nästan dubblat mina inkörda pengar, vi har haft ett fantastiskt år. Vi har vunnit tio Grupp 1-lopp. Det är svårt att vinna ett sånt. Det är klart att det är bra, säger Redén och fortsätter:

– Vi har varit trea i Prix d’Amérique och tvåa i Elitloppet, de största loppen som finns. Vi har även varit nära att vinna dem. Alla hästar har presterat på topp. Som det ser ut har vi chans att vinna hela tränarchampionatet i Sverige.

Årets bästa prestation?

Artikelbild

| Propulsion är ädelstenen i Redéns stall.

– Propulsions många lopp. Han har sällan gjort ett dåligt lopp. Han har vunnit Hugo Åbergs Memorial, Åby Stora Pris. Trotting Masters-finalen, det är för alla i hela Europa som kvalat in de bästa hästarna. Hans alla lopp ligger väl högst, säger Redén och fortsätter:

– Men personligen skulle jag vilja säga en treåring, som jag tränat upp från grunden, Conrads rödluva. Hon vann det största loppet för treåriga ston i Sverige med 2,8 miljoner till vinnaren. När man haft dem sedan de var bebisar och tagit fram dem. Det är ju för mig personligen lite större. Prestationsmässigt är det Propulsions alla fantastiska segrar.

Vad ser du fram emot nästa år?

– Jag vet inte vad man kan se fram emot när man vunnit allt som går att vinna i år. Man måste säga de stora loppen. Det är det vi jobbar emot. Där vill alla vara med och få åka ner till Prix d’Amérique, om vi kommer dit. Givetvis Elitloppet också, där jag varit med varje år på slutet.