Lise Edland som jobbar i samma byggnad där fasadarbetet utförs, menar att det är ansvarslöst att tvätta fasaden i den rådande värmeböljan.
– Det känns ganska anmärkningsvärt med tanke på vattenbrist att spola vatten på en fasad. Man kan tycka att det är ansvarslöst när det är vattenbrist i Sverige. Jag tycker det är dåligt av ett stort företag som Lantmännen, att de inte planerar sin verksamhet efter rådande läge, säger hon.
Kollegor trodde det att regnade på grund av att fasade blev rengjord.
– Men tanke på att det är Lantmännen så undrar jag det är för ställningstagande. Det är illojalt och när just när det är Lantmännen är det värre tycker jag, man hade förväntat sig lite mer av dem. Ett så pass stort företag borde ta sitt samhällsansvar. Det är konstiga signaler som sänds ut, tänk om alla skulle göra såhär säger Cecilia Norling, som också jobbar i byggnaden.
John Cannier, VD för fastighetsbolagen inom Lantmännens pensionsstiftelse medger att det är olyckligt och förstår att det inte ser bra ut.
– Det är klart att det är väldigt olyckligt med tanke på hur det ser ut nu, det är jättevarmt. Problematiken är att jobbet beställdes i våras, långt innan det ens var funderingar på kris och torka. Hade vi gjort beställningen nu hade vi aldrig gjort det här jobbet under den här torrperioden, säger han.
När beställningen är gjord finns ett avtal.
– Alternativet är att betala entreprenören fullt pris för icke gjort arbete och köpa om arbetet. Sen är det så att fasaden tvättas med högtryck och det är mycket luft i det. De har krav på sig och det ligger i allas intresse att hålla nere vattenmängden, säger John Cannier.
Enköpings kommun har sedan tidigt i sommar uppmanat alla att spara vatten. Samtidigt har kommunen själva fått kritik för att de vattnar parker trots vattenbrist men även fått kritik för vykort som skickats ut till kommunalinvånarna om vattenbesparingstips.
"Vi vattnar nu bara parkerna efter behov så att växtligheten överlever. Drömparken vattnas till exempel bara en gång i veckan, istället för tidigare tre. Däremot tar det rätt lång tid att vattna igenom hela parken. Det kan därför se ut som att vi vattnar hela tiden." skrev Gunilla Eksudd, park- och gatuchef i Enköpings kommun, i ett debatt inlägg tidigare under sommaren.
Kommunen har även uppgett att de använder vatten från ån för bevattning av sommarblomsplaneringar, refuger och träd.