Mordförsök vid nattklubb i Uppsala – vakt sköts i benet

Ett mordförsök skedde i anslutning till nattklubben Birger Jarl i centrala Uppsala sent på lördagskvällen. En man i 20-årsåldern greps senare under natten.

En ordningsvakt på en nattklubb i Uppsala sköts i benet sent på lördagskvällen. En person greps senare under natten misstänkt för mordförsök alternativt grov misshandel och grovt vapenbrott.

En ordningsvakt på en nattklubb i Uppsala sköts i benet sent på lördagskvällen. En person greps senare under natten misstänkt för mordförsök alternativt grov misshandel och grovt vapenbrott.

Foto: Utryckning Uppsala

Uppsala2021-12-19 00:07

Klockan 23:16 på lördagskvällen larmades polisen till nattklubben där en ordningsvakt blivit skjuten i benet. Den skjutne fördes till sjukhus med oklara skador. Gärningspersonen lämnade brottsplatsen på elsparkcykel. 

undefined
En vakt blev på lördagskvällen skjuten - gärningsmannen flydde på en elsparkcykel.

Platsen spärrades av för teknisk undersökning. Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord alternativt grov misshandel och grovt vapenbrott. Man har förhört flera vittnen på platsen.

undefined
En ordningsvakt på en nattklubb i Uppsala sköts i benet sent på lördagskvällen.

Vid halv fem på söndagsmorgonen meddelade polisen att en person är frihetsberövad. Gripandet ska ha skett mellan två och tre på natten och gått lugnt till. Den misstänkte är en man i 20-årsåldern.

– En person greps på morgontimmarna och är misstänkt i ärendet, säger Petra Blomqvist, presstalesperson på polisens regionsledningscentral Mitt.

Förhör med den misstänkte som är fortsatt frihetsberövad väntas under dagen, även förhör med vittnen hålls under söndagen. 

– Vi ska höra ordningsvakten också givetvis. Som jag förstår är det inga livshotande skador, men det pratades eventuellt om en operation, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson på polisens regionsledningscentral Mitt.

Skedde skottlossningen inne på krogen eller utanför?

– Det ska ha skett utomhus och i anslutning till nattklubben, men mer exakt var kan jag inte svara på.

När UNT kontaktar polisen under söndagseftermiddagen är man förtegen om hur utredningsarbetet fortskridit under dagen. 

– Flera förhör har hållits, och fler ska hållas. Det är det som går att säga nu. Jag vet inte om förhör har hållits än med den gripne eller den skadade säger Magnus Jansson Klarin. 

Vittnen till händelsen uppmanas ta kontakt med polisen på 114 14. Uppgifter som är små eller stora kan ha avgörande roll i utredningen, uppger polisen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!