Pinupcoachen Essibella: "Jag älskar vardagslyx"

Jaana Hemlin är gift med en bonde men håller inte tillbaka sin glamorösa sida. Med en tuff uppväxt i ryggsäcken har hon under många år hjälpt andra kvinnor stärka sin självkänsla. Som gäst i Kom närmare Enköping berättar hon om varför hon har det ovanliga yrket pinupcoach. Och har ett till namn – Essibella.

Essibella - Jaana Hemlin gästar Kom närmare Enköping

Essibella - Jaana Hemlin gästar Kom närmare Enköping

Foto: Scharlotte Peppare

TV2024-06-12 05:00

På Mälby gård i Fjärdhundra smids planer av Jaana Hemlin. Tillsammans med sin man Fredrik Hemlin driver de Mälbykossan som säljer eget kött från gården. Snart öppnar hon en butik. Igen.

– Vi ska rensa ut ladan och ha gårdsbutik där, säger Jaana.

Företagande är inget främmande för henne. Hon har drivit butik med rockabillykläder och även café. Och hon är alltid med på ett hörn om det handlar om bilcruising eller rockabillyevent med modevisningar. Hon älskar allt med 40, 50 och 60-tal och att se henne uppiffad som pinuppa med klackar och smink är vanligare än gummistövlar i kohagen. 

Från att flytta från Finland och sin tuffa uppväxt med mobbing och otryggt hem, har hon i Sverige funnit lugnet och kärleken. Både till sin man och sig själv.

– Jag vill hjälpa andra kvinnor att må bra. Genom mitt jobb som pinupcoach kan de med kläder, smink och frisyrer få känna sig kvinnliga och vackra.

Hennes eget pinupnamn är Essibella, som även utvecklats till ett helt koncept med pinupstylade kvinnor och fotograferingar.

– I början kanske jag gick in i roll som Essibella. Men nu känner jag mig som Essibella och skulle nog kunna byta ut mitt riktiga namn till det, berättar Jaana Hemlin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!