Påkörd person var skolelev – rektorn vill ha sänkt fart

Efter olyckan på Bergsgatan önskar St:Iliansskolans rektor Henrik Wikehult sänkt hastighet på vägarna i närheten av skolan.

En skolelev blev påkörd vid Bergskiosken. Nu vill rektor Henrik Wikehult ha sänkta farter på gatorna runt S:t Ilian.

En skolelev blev påkörd vid Bergskiosken. Nu vill rektor Henrik Wikehult ha sänkta farter på gatorna runt S:t Ilian.

Foto: Utryckning Uppsala/EP

Trafikolycka2022-10-14 16:00

Under onsdagseftermiddagen råkade en elev St:Iliansskolan ut för en olycka på Bergsgatan. Eleven blev påkörd av en bil och fick föras med ambulans från platsen utan allvarligare skador. Henrik Wikehult är rektor på St:Ilian och han efterlyser större insatser för att sänka hastigheterna på vägarna i närheten av skolan.

– Skulle jag som rektor få önska så skulle det bli ännu mer farthinder runt skolan. Men jag litar på att de som jobbar med säkerhet i kommunen fattar rätt beslut gällande det här. Men det är klart, Långgatan till exempel, där hade jag önskat ännu fler trafikhinder. Jag har också pratat med grannar som bor på långgatan, de önskar också fler farthinder för att dra ner hastigheten, säger Henrik Wikehult.

När olyckan inträffade var personal från skolan snabbt på plats. Wikehult menar att skolan agerat på ett bra sätt och att de har följt protokollet för hur de borde ha agerat i samband med en händelse av de här slaget. 

– Vi agerade direkt, skolan hade två personal på plats direkt. Sen informerade vi all personal på skolan om vad som hänt. Jag mejlade alla föräldrar i femte klass, och vi mötte upp eleverna morgonen efter för att bemöta deras oro och deras frågor. Vi pratade kort om trafikvett med eleverna, också om reflexer i och med att det börjar bli mörkare ute. Lärare har också följt upp med elev och förälder. Det är så vi har agerat, utifrån våran handlingsplan, säger Henrik Wikehult.

Henrik Wikehult är rektor på S:t Ilianskolan.
Henrik Wikehult är rektor på S:t Ilianskolan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!