Föreställningen bygger på en välkänd komedi från 1622 av Jean-Baptist Molière. Den handlar om att halva skådespelarensemblen blir sjuk och andra teaterarbetare behöver hoppa in i pjäsen, där skådespelare måste spela flera roller samtidigt och snabbt byta karaktär och kostym.
Regissören Linda Kulle fick idéen när hon såg "The Play that goes wrong" i London:
– När jag kollade på "Den inbillade sjuke" tyckte jag inte att den var "riktigt rolig", så jag ville göra något mer med den, säger Linda Kulle.
Premisserna "någonting går fel" lockade Linda Kulle till att göra den här uppsättningen.
– Det är snabba byten, många peruker som ska bytas och fart och fläkt. Ville göra det på att ensemblen på riktigt är sjuka, inte inbillat sjuka! säger hon.
Skapandet började när Linda Kulle satt med sin man och familj framför julgranen på julafton.
– Jag och min syster öppnade upp lådan med våra Barbiedockor. Nu ska jag berätta för dig om "Den inbillade sjuke" med de här dockorna, sa jag till min man, säger hon med ett litet skratt.
De letade nya platser att spela föreställningen på och hennes man hittade Fjärdhundrabygden. Där de såg att det var mycket kultur och teater.
– Vi såg att det fanns en kraftig kulturförening som så gärna ville att vi skulle spela där så att de får se sina fina, älskade byggnader komma till liv, säger Linda Kulle.
Paddebo Kulturförening nappade direkt och visade bilder på huset där föreställningen skulle kunna spelas. Frösthults bygdegård är bara ett av stoppen bland 25 under årets sommarturné. Innan morgondagens föreställning har de varit på andra platser i Uppland.
– I Uppsala hade vi en riktig jävla succéföreställning i Botaniska Trädgården. Vi spelade i Gottsunda och det känns jätteviktigt att spela ute i de mer utsatta samhällena, säger hon.
Konsten och skapandet är av största vikt i Linda Kulles liv.
– För mig är det nödvändigt. Jag är uppväxt med att jobba med teater. Jag har ett behov av att uttrycka mig på det här sättet. När jag inte får det så mår inte jag så bra. Det här är en konstform som jag behärskar. Det här är mitt hantverk, säger hon.
Vad har publiken att vänta sig av föreställningen?
– Nog är det en klassiker, men nu med en rejäl tvist. De kommer bli överraskade och underhållna av ett bländande skådespeleri, säger Linda Kulle.
Vad har ni fått för feedback från publiken efter tidigare föreställningar?
– Det är därför jag orkar jobba heltid med Uppsala Stadsteater och det här projektet, för att vi får sån otroligt fin feedback. Den kärlek man möter är obeskrivlig. Vi har fått jättebra recensioner från start, men att få möta Facebook-väggarna med lovord, om hur roligt de har haft och kommentarer som "Ingen sommar utan Kulleteatern", säger hon.
Regissören beskriver det som lika viktigt att få höra från Maj-Britt att "jag är knockad av den här föreställningen", som det är att få goda recensionsbetyg.
– Det är häftigt att nå ut i de små bygderna. Där tröskeln till att gå in till en institution och köpa en teaterbiljett är mycket större. Jag är stolt att vi kan minska det steget till att gå och se på teater, säger Linda Kulle.
Kulleteatern har funnits i 25 år och Linda Kulles familj grundade teatern. I rollerna under föreställningen: Carl Jacobson, Ida Löfholm, Willma Idris och Johan Stavring.