Flera handlare vittnar om ett svårt affärsklimat i centrum.
Tomma lokaler talar ett tydligt språk.
Det är dock inte ett entydigt språk. Andra företagare talar om hur bra det går.
Grillägaren Aslan Dogan säger till exempel:
– Vi har haft vårt bästa år på grillen sedan vi öppnade 1988.
Anita Eklund, som driver Selma Janson och Fridolf berättar om bra genomströmning i butikerna och säger:
– Det kommer många utifrån, många turister.
De har båda funnits i centrum länge. För Daniel Di Grazia är det annorlunda. Han öppnade italienska restaurangen Enoteca på Rådhusbacken i september i fjol.
– Det har gått klart över förväntan, man kan inte ha mer än fullt, säger han.
Egentligen var han inte ute efter ett centrumnära läge när han och sonen Rocco skulle starta restaurang.
– Vi letade efter något lite utanför stadskärnan, berättar han.
Han undersökte möjligheterna vid torget också, men valde snabbt bort dem.
– Miljön där är en katastrof och hyrorna alldeles för höga för oss.
Samtidigt är ett A-läge inte det viktigaste, enligt honom.
– Har man rätt produkt kommer folk att hitta dit.
Daniel Di Grazia tycker att Rådhusbacken blandar det bästa av två världar, centrumnära, men utan att man känner sig som mitt i staden, beskriver han.
– Synd att ytan bara räcker för oss tre företag som ligger här, säger han.
Var parkerar era gäster?
– Det är väl nackdelen med det här stället, det finns inte så många p-platser, om det funnits kunde vi haft ännu större lunchservering.