Grekiska restaurangen växer och anställer

Nu blir Grekiska dubbelt så stor och mer personal behövs. "Jag behöver folk i både servering och kök", säger Mousa Eliya.

Mousa Eliya driver Grekiska. Nu växer restaurangen och får mer än dubbelt så många sittplatser.

Mousa Eliya driver Grekiska. Nu växer restaurangen och får mer än dubbelt så många sittplatser.

Foto: Bengt Johansson

Restaurang2023-08-02 11:00

2020 fick Mousa Eliya franchisekontrakt på den nyöppnade grekiska restaurangen på Kryddgårdsgatan i Enköping.

– Det var corona och jag hade inte tillräckligt att göra på min andra restaurang i Globen, då ville jag testa här, berättar han.

Det blev ömsesidig kärlek.

Affärerna gick bra och Mousa Eliya, 36, tycker om staden så mycket att han nu funderar på att flytta hit.

– Vore jag ensam skulle jag flytta direkt, men jag och min fru bestämmer tillsammans. Vi har tre barn som går i skolan – jag skulle gärna se att de fick gå i skolan här, säger han.

Sedan en tid har han planerat för att utveckla verksamheten i Enköping. Bakom restaurangen har funnits en grusplan som varit tämligen skräpig.

Den har istället blivit trädgård och paviljong.

I trädgården finns 30 platser, där kan trubadurer spela och snart hoppas Mousa Eliya kunna ordna någon form av hundgård där.

Inne i paviljongen finns 50 platser, lika många som han har i den vanliga restaurangen. Totalt ökar de från 66 till 146 sittplatser.

– Idag är vi femton i personalen, det räcker inte när vi utvidgar, berättar han.

Den nya avdelningen har ett eget kök med egen meny. Den har öppet sex dagar i veckan året runt.

Och det stannar inte här. 

Mousa Eliya planerar för att kunna göra paviljongen och trädgården till sportbar vid speciella tillfällen, som EM i fotboll nästa år.

Fast först är det premiärfest, på lördag.

– Då har vi haft öppet i två veckor, men vi vill inviga det nya stället på riktigt, säger Mousa Eliya.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!