Enköpingsbo rånade annan man på kläder och pengar

Mannen blev omringad av fyra män. Han blev slagen, sparkad och rånad på jacka, keps och pengar. En Enköpingsbo var en av rånarna.

Rån2024-10-09 05:00

Händelsen inträffade vid järnvägsstationen i Västerås under våren 2022. En man har berättat om hur han utsattes för ett våldsamt rån.

Mannen mötte fyra unga män som samlade sig runt honom. Två av männen var mer aktiva och hotade honom. De tog ifrån honom jackan och kepsen. Dessutom tog de pengar från honom.

Offret har sagt att han blev slagen och när han ramlat omkull fick han också ta emot en serie av sparkar. Han har uppgett att han inte vet varför de gav sig på honom.

Efter att polisen hade gått ut i polisradion med signalement på rånarna kunde två män i 20-årsåldern gripas på en restaurang i närheten av stationen. Offrets jacka och keps hade hängts upp inne i restaurangen.

De två männen, varav en från Enköping, har nekat till att de rånade den andre mannen. Enköpingsbon har sagt att han är oskyldig och inte minns vad han hade gjort innan de gick till restaurangen.

En polis som grep Enköpingsbon har berättat att hon såg en 500-kronorssedel på honom, men sedeln försvann sedan på något sätt under tiden som gick tills mannen avvisiterades.

Tidigare i år dömde Västmanlands tingsrätt männen till ett års fängelse vardera. Enköpingsbon överklagade till Svea hovrätt och yrkade på att han skulle frikännas. Nu har hovrätten meddelat sin dom och kommit fram till samma slutsats som tingsrätten. Fängelsestraffet kvarstår.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!