EP nominerad i mediebranschens Oscarstävling

Enköpings-Posten och NTM-koncernens övriga tidningstitlar är nominerade i hela fem kategorier i världens största medietävling. Detta för det framgångsrika arbetet med bland annat live-sändningar av lokala idrottsevenemang. "Fantastiskt roligt att vårt slit uppmärksammas", säger EP:s chefredaktör Håkan Wikström.

Enköpings-Posten och NTM-koncernen är nominerade till fem priser i världens största Medietävling, bland annat för arbetet med lokal live-sänd sport.

Enköpings-Posten och NTM-koncernen är nominerade till fem priser i världens största Medietävling, bland annat för arbetet med lokal live-sänd sport.

Foto: INMA/EP

Priser & utmärkelser2023-03-10 12:00

Det är International News Media Association, INMA, som arrangerar tävlingen INMA Global Media Awards, tidningsvärldens motsvarighet till filmvärldens Oscar. Tävlingen har som syfte att lyfta fram goda och inspirerande insatser. 

I år deltog 775 bidrag från 239 nyhetsbolag i 40 länder. 

NTM:s och Enköpings-Postens arbete är nominerat i fem olika kategorier. Tre nomineringar är för insatserna med att sända lokal livesport. Ytterligare en nominering blev det för kampanjen ”De försvunna orden”, som Enköpings-Posten körde på sajten under Pressfrihetens dag 3 maj 2022 för att uppmärksamma läsarna på vikten av oberoende nyhetsrapportering. Och den femte nomineringen är för vårt arbete med att utveckla vår journalistik utifrån kunskaper om våra läsares intressen för olika ämnesområden.

– Att Enköpings-Posten nämns i de här sammanhangen känns ju oerhört hedrande. Samtidigt kan jag tycka att det inte är mer än rättvist. EP:s redaktion har gjort ett fantastiskt arbete det senaste året med stöttning av våra specialister inom NTM. Jag tycker att det märks, och får också signaler från våra läsare att framstegen uppskattas, säger Håkan Wikström, som är speciellt stolt över nomineringarna när det gäller live-sänd sport på sajten.

– Vi har haft ett fantastiskt samarbete med bland andra EHF, och härligt spännande sändningar när Fannas fotbollsherrar avancerade upp i division 3 i höstas. Roligast måste ändå vara derbyt mellan Härnevi och Örsundsbro i damfemman. Enligt uppgift, jag hoppas att det stämmer, så åkte spelare in till Ice och hade lagfest efter derbyt, och krävde att restaurangen skulle visa matchen i efterhand. Som sagt, stämmer det blir jag nästan lika stolt över det som INMA-nomineringarna, säger Håkan Wikström.

Varje dag analyserar EP:s redaktion allt som vi har rapporterat om föregående dag. Tack vare analysverktyg som NTM-koncernens specialister har tagit fram.

– Det är oerhört spännande, och ger massa insikter i vad läsarna vill ha. Speciellt viktigt är verktyget i vår strävan att jobba mot en helt jämställd journalistisk bevakning på Enköpings-Posten.

INMA-priserna delas ut 26 maj vid en prisutdelning i New York.

Håkan Wikström, chefredaktör och ansvarig utgivare för Enköpings-Posten, är oerhört stolt över nomineringarna.
Håkan Wikström, chefredaktör och ansvarig utgivare för Enköpings-Posten, är oerhört stolt över nomineringarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!