Historisk mat på Kvekgården

Vilken mat var vanlig i Uppland på 1800-talet?

På Kvekgården i Örsundsbro visar mathantverkare upp 1800-talsrätter. Bilden är tagen i ett tidigare sammanhang.

På Kvekgården i Örsundsbro visar mathantverkare upp 1800-talsrätter. Bilden är tagen i ett tidigare sammanhang.

Foto: EP-arkiv

Örsundsbro2018-08-15 17:00

Den frågan kan få ett svar på söndag när projektet Historisk matkultur i Fjärdhundraland arrangerar ett event på Kvekgården utanför Örsundsbro.

Ett antal mathantverkare i Fjärdhundraland har tagit fram maträtter som var vanliga på 1800-talet och besökarna kommer då att få chans att smaka på rätterna. För att ge ytterligare dimensioner av hur folk levde på den tiden kommer arrangörerna också att visa upp gamla lantraser.

Projektet syfte är att stimulera och underlätta samarbeten mellan historiska miljöer och mathantverkare inom Fjärdhundraland. Eventet är ett samarbete mellan Lagunda hembygdsförening, Fjärdhundraland ekonomisk förening och Upplands fornminnesförening.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om