I mitten av november låstes dörren och lokalen släcktes ned. Pizzeria Picasso på Doktor Westerlunds gata hade gått i konkurs.
Anledningen var att de inte lyckats ekonomiskt. De hade tagit över en firma som inte "mådde så bra" och kämpade för att hålla sig på fötter genom covid 19, uppgav Küçük Ali Koyuncu i december, dåvarande ägare.
Men nu har pizzerian fått ny luft under vingarna. Redan på den traditionella nyårsdagen, då många äter pizza, var verksamheten igång igen. Med ny ägare och nytt bolag.
– Min bror ägde Picasso förut. Nu är det jag och min pappa Halil som köpt konkursboet och driver vidare, säger Ahmet Koyuncu.
Pizzerian har samma namn ser likadan ut och inne i lokalen känns förväntan i luften.
– Jag drömmer om att få bygga ut lite och vill gärna ha lite mer restaurangkänsla än pizzeria. Och en á la carte-meny och söka serveringstillstånd för öl och vin, säger Ahmet Koyuncu.
Pappa Halil Koyuncu var tidigare anställd på Picasso. Han har 25 års erfarenhet av restaurangbranschen och kan inte tänka sig att arbeta med något annat.
– Man ska jobba med det man är bra på. Och när Ahmet kom till mig och sa att han ville driva Picasso med mig var det roligt, säger han.
Januari, februari och mars räknas till väldigt lugna månader i branschen. Och han är medveten om att starten blir tuff.
– Vi försöker nå ut till alla gamla stamkunder via sociala medier och tala om att vi öppnat igen, och att klippkorten fortfarande gäller.
Han säger att han delar sin sons drömmar om att kunna göra Picasso till något ännu bättre framöver:
– Vi har stans bästa läge och en uteservering med 40 sittplatser. Tänk om man kunde glasa in den?, säger Halil Koyuncu.
I köket står Ahmet Koyuncu och tar ut en pizza från ugnen. Han har erfarenhet och har hjälpt till på Picasso till och från tidigare.
Är det krångligt att vara företagare i Enköping?
– Ja, Enköping har dött ut lite och det rör sig inte lika mycket människor ute som förut. Dyra hyror och, ja det är svårt att driva företag i Enköping.
Men drömmarna och ambitionen är det inget fel på. Han vet att det krävs en del investeringar för att bygga om, och även bygglov.
– Det är mycket planer. Först ska vi se till att alla hittar hit igen. Vi har samma namn, samma meny och samma recept, säger Ahmet Koyuncu med ett leende.