Grattis Gullvi – vinnare i EP:s månadstävling!

Månadstävlingen för mars är avslutad och bland alla rätta svar har Gullvi Eriksson lottats fram som vinnare av en hotellupplevelse för 2 500 kr på Elite Hotels. 

Gullvi Eriksson blev vinnare i EP:s första månadstävling. Grattis, Gullvi!

Gullvi Eriksson blev vinnare i EP:s första månadstävling. Grattis, Gullvi!

Foto: EP Arkiv

Månadstävling2023-04-04 05:00

Stort tack till er som var med och tävlade. 
Här hittar du de rätta svaren: 


1 Om du frågar Alfonso Tipan Pinto så har inte alla provat på tacos. Nu öppnar han en restaurang med just inriktning på tacos på Kungsgatan. Vad heter den?

Tacomexi

Tapicante

Mextacos

2 I H&M:s gamla lokaler har nya hyresgäster signerat avtal. Det är en tandläkarklinik som samtidigt tar över två andra kliniker i stan och flyttar in så fort de får klartecken från kommunen. Vad heter tandläkarkliniken som flyttar in?

Tandreparationer AB

MyDentist

Tandlyftet AB

3 För fyra år sedan startade ett jättelikt renoveringsprojekt i Romberga. Nära 600 lägenheter renoveras och hundratals hyresgäster flyttas till evakueringslägenheter. När beräknas allt vara klart?

2030

2035

2025

4 Bernhard Lebourne är fastighetsägare och äger byggnader i Enköping. Fastighetsbranschen är dock inte hans prio. Ända sedan Bernhard var liten har han haft sikte på en annan bransch. Vilken?

Njurspecialist

Filmskapare

Käkortoped

5 Bolaget Energy Sweden vill bygga en 45 hektar stor solparksanläggning i ett speciellt område i Enköping. Allra först vill företaget att solparken accepteras av närboende och kommunen. Var ska den anläggas?

Nynäs

Annelund

Åkerby

6 I början på mars ägde Vasaloppet rum. Fjärdhundraborna Björn Lundberg och Gustav Ottosson hade siktet inställt på att bli topp 500, vilket de lyckades med. Hur många mil är loppet på?

6 mil

15 mil

9 mil

7 Zlatan Alagic, Vartan Bedrosian, Viktor Silén och Hamze Ahmed har tillsammans bildat ett bemanningsföretag som är nominerat till Årets Komet på Guldliljan i Enköping den 1 april. Vad heter företaget?

Viva Bemanning

HAVAZ Bemanning

Nordens Bemanning

8 Enköpings nya kommunhus ska stå där det gamla fanns. Skanska får köpa tomten, bygga upp huset och sedan hyra ut det till kommunen. Det ska ha plats för 450 kontorsplatser och det ska hyras under tjugo år i taget. När ska det stå klart?

Hösten/vintern 2025 

2035

2040

9 Bygget av det nya gymnasiet kan försenas. Detta beror bland annat på att kriget mellan Ryssland och Ukraina som är leverantörer av ett visst sorts material. Vilket slags material?

Gummimattor

Parkettgolv

Titanplattor

10 Planeringen inför årets Trädgårdsdag är i full gång. Det är den 19 gången i ordningen, inräknat de två pandemiåren. Trädgårdsdagen pågår under en dag och det finns många aktiviteter. När hålls den?

Juli 

Maj

September

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!