Skinka från Parma var Westfalisk

Kommunen har gjort en livsmedelskontroll på en Enköpingsrestaurang, som noterades för flera avvikelser. Bland annat marknadsfördes skinkan komma från Parma när den i själva verket kom från Westfalen.

Parmaskinka - inte westfalisk skinka.

Parmaskinka - inte westfalisk skinka.

Foto: Leif R Jansson / TT

Livsmedelskontroll2021-08-13 08:00

Kommunens livsmedelskontrollanter hittade flera avvikelser på Enköpingsrestaurangen när man utförde en kontroll i slutet på juli.

Bland annat lät man en dörr stå öppen ut från köket utan myggnät, vilket gjorde att ett stort antal flugor surrade i köket.

Restaurangen förvarade också skinka i alldeles för varma temperaturer. Vid en station förvarades skinkan i +18 grader och på en annan arbetsstation var det +22 grader. Dessutom ska restaurangen ha fuskat med ursprungsmärkningen av köttet. Den marknadsfördes som Parma-skinka, men efter kontroll visade det sig att skinkan var westfalisk skinka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!