Nya uppgifter om misstänkt överfall

Oklarheter, motstridiga uppgifter och inga vittnen gör att förundersökningen efter det misstänkta tunnelöverfallet läggs ned.

Gång- och cykeltunneln under gamla E 18 i Hummelsta

Gång- och cykeltunneln under gamla E 18 i Hummelsta

Foto: Anders Liljestrand

Hummelsta2019-11-06 16:00

Vad var det som hände tidigt på morgonen, måndagen den 21 oktober? Enligt uppgifter till polisen ska en kvinna ha blivit överfallen i gångtunneln under gamla E 18 i Hummelsta när hon var på väg till sitt arbete.

Men det var inte kvinnan själv som senare på dagen anmälde den misstänkta misshandeln, utan en närstående person.

Kvinnan uppsökte sjukhus för kontroll efter attacken av en okänd man som "knäade henne, tog strypgrepp och slog henne i ansiktet" enligt uppgifterna i polisanmälan.

Händelsen väckte stor uppmärksamhet och fallet blev, åtminstone inledningsvis, en nyhet för riksmedia.

Enligt uppgifter till både polisen och till tidningen blev många skrämda och var rädda för att gå ut på grund av den okände våldsmannen.

Men trots dörrknackning och jakt på upplysningar, och flera samtal med kvinnan, har inte utredningen gått framåt.

Polisen var redan tidigt i utredningen knapphändig i kommentarerna och riktar i nuläget heller inga misstankar mot någon särskild person.

– Vi har hållit förhör och utredningen fortsätter, något mer kan jag inte säga idag, sa förundersökningsledaren Per Sagström ett par dygn efter anmälan.

Det är också så polisen formulerat de fortsatta kommentarerna.

Sagström säger att flera uppgifter i kvinnans berättelse gör att det inte har kunnat gå till som i den anmälan som kom in till oss.

– Nu lägger vi ner förundersökningen, men om nya uppgifter skulle komma fram så tar vi naturligtvis upp den igen, säger  han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!