Tre inbrott i rad hos Daglig verksamhet

Daglig verksamhet på Kalmarvägen 5 har haft inbrott tre nätter i rad. Det drabbar brukarna, som inte kan gå till sina jobb som vanligt.

30 juni 2017 11:21

Veronica Neuman och hennes kollegor har fått ägna sig åt att röja upp efter inbrott tre dagar i rad denna vecka.

­– Det är inte kul att komma till jobbet när det har varit inbrott, inte minst för våra deltagares skull. Vi försöker ge dem en bra vardag men har fått ringa och säga åt dem som kan att stanna hemma. Det blir oroligt för dem när de inte kan gå till jobbet som de brukar, säger Veronica.

Inbrottet har skett på samma sätt alla tre gångerna. Samma fönster på baksidan av byggnaden är krossat. Fönstret har blivit lagat mellan gångerna.

Det är mest elektronik, det vill säga datorer och mobiltelefoner som har tillgripits, men vid det senaste inbrottet under natten mellan torsdag och fredag har tjuven eller tjuvarna plockat med sig ett mindre kassaskåp från ett låst rum. Skåpet satt fastskruvat i väggen inne i en bokhylla. Hela hyllan är nedriven och ligger i en hög på golvet. I skåpet förvarades bland annat en nyckel till ett större kassaskåp.

På plats på fredag morgon, för tredje gången denna vecka, fanns polisens tekniker Robert Aarnio, som säkrade alla tänkbara spår, efter skor, verktyg, fibrer, fingeravtryck med mera.

Han konstaterar att just denna plats är extemt olycksdrabbat.

– Det har varit inbrott på en bilfirma en bit bort, och leklandet har haft två-tre inbrott. Det är inte ovanligt att det blir så i ett område där det inte är någon aktivitet på kvällar och nätter, säger han.

Leklandet Vanderland ligger alldeles i närheten på Kalmarvägen 3.

Huset, som också rymmer kommunens fritidsgård, saknar larm men nu är ett larm på gång att installeras.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Birgitta Liinamaa