Konserttiteln känner vi igen från Staffansvisan, som brukar sjungas vid Luciatåg, då stjärngossar sjunger om Staffan stalledräng som vattnade sina fålar fem. På julkonserten med La Femme finns strofen med i ”Julens tecken” av Anders Nyberg.

Till Skoklosters kyrka kommer inga stjärngossar, men väl vokalensemblen La Femme. Det är en grupp damer (franska: Femmes/kvinnor) som var fem till antalet vid starten för cirka sju år sedan, men som de sista sex åren är en kvartett. Damerna i denna livaktiga ensemble är alla är utbildade på Musikhögskolor med cello, tvärflöj, orgel och sång.

De fyra träffas och övar vid sidan om sina arbeten inom musik, ekonomi och data. Minst sex, sju gånger per år uppträder de i olika sammanhang. De har en mycket varierande repertoar och sjunger och spelar det mesta från folkmusik till opera. Nyfikenhet och lusten att överraska präglar de fyra som ofta gör egna arrangemang – gärna lekfulla – och då och då skriver egna texter till sånger.

– Vi har genom åren medverkat i många olika evenemang, allt från Håbo festdag till olika kyrkor , berättar Ann-Mari Hedman.

Det är stor bredd på julsångerna i årets julkonsert, när La Femme kommer till Skoklosters kyrka den 22 december. De fyra bjuder inte bara på älskade klassiker som Jul, jul strålande jul utan också flera modernare julsånger.